Adana'da, Kur'an Nesli Platformu tarafından "Hayat Namazla Güzeldir" temasıyla etkinlik düzenlendi.

Merkez Yüreğir ilçesinde bulunan Yüreğir Kültür Merkez'inde düzenlenen etkinlik, Veysi Sonkaya'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Etkinlikte Kur'an Nesli Platformu Akdeniz Bölge Temsilcisi Fethullah Beyazçiçek, yaptığı selamlama konuşmasında platform olarak yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Etkinliğe katılan Araştırmacı-Yazar Abdullah Yıldız yaptığı konuşmada, vaktin, sıhhatin, anne ile babanın ve Allah'ın verdiği bütün nimetlerin kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi.

Yıllardır namazın yaygınlaşması için büyük bir çaba harcadıklarını belirten Yıldız, "Ümmet-i Muhammed kan ve gözyaşı içerisinde. Bunun nedeni kendi elleriyle Kur'an'ı terk etmeleri, namazdan uzaklaşmaları. Musa ile birlikte Tur dağına çıkmadıkça, Hazreti İbrahim ile eline baltayı almadıkça bunları beraber yapmadıkça Kur'an'ı anlayamayız. Mücadele edeceksin, koşacaksın, sahaya ineceksin uygulamaya başlayacaksın o zaman Allah sana kapıları açacak." diye konuştu.

"İnsanlar Kur'an'dan uzaklaştıktan sonra gün yüzü görmediler. Tevhidin eyleme dönüşmüş biçimi olan namazdan uzaklaştı uzaklaşalı gün yüzü görmedik." diyen Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Namazı gençlerimize ve insanlarımıza anlatamıyoruz. Namaz özgürlüktür, huzurdur, hayat namazla güzeldir. Allah'ın bizim namazımıza hiç ihtiyacı yoktur. Ama bizim namaza ihtiyacımız var ki Allah'ın huzurunda huzur bulalım. Huzuru başka yerlerde aramayın. Huzur, Allah'ın huzurundadır. Namaz, Allah'ın huzurunda bütün varlığımızla yeniden doğmak için eda ettiğimiz bir kıyamdır, secdedir ve rükudur."

İlahi ses sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilerin ardından program, Molla Ekrem Derdiyok'un yaptığı dua ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi