Başbakan Erdoğan, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısının ardından Meclis’e geldi. Burada, Erdoğan’ı AK Parti Grup başkanvekilleri ve çok sayıda milletvekili karşıladı. Erdoğan, daha sonra gezisine iştirak eden beraberindeki bakanlarla birlikte Genel Kurul çalışmalarını izlemek için iktidar kulisine geçti.

AK Parti’liler telaşa kapıldı

Bu sırada AK Parti Genel Başkan yardımcıları Abdulkadir Aksu ve Salih Kapusuz ile BDP milletvekilleri Sırrı Sakık, Sırrı Süreyya Önder ile Adil Kurt ve Durdu Özbolat da kuliste birlikte oturuyorlardı. Başbakanın kendilerine doğru geldiğini görünce ayağa kalkıp Başbakan’a doğru yöneldiler. BDP’li Önder, “Efendim, sizin geleceğinizi duyunca AK Partili vekiller çok telaş ettiler. Ben de ‘sakin olun telaşa mahal yoktur’ dedim” şeklinde espri yaptı. Gülüşmelere yol açan bu sözlerin ardından Kapusuz ve BDP’liler, Başbakanı çay içmeye davet edince Erdoğan daveti geri çevirmedi.

Görünce biz de şaşırdık

Başbakan oturduktan sonra çaylar geldi. Ardından meyve kokteyli ile simit ve poğaçalar geldi. Başbakan burada bir süre AK Partiler ve BDP’lilerle sohbet etti. Erdoğan’ın sohbet sırasında oldukça neşeli olduğu gözlendi. BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, “Biz aslında iktidar kulisine arkadaşların daveti üzerine Düzce ekmeği yemeye gitmiştik. Başbakanı karşımızda görünce şaşırdık. Ama müzakeremizi de yaptık. Müzakeremizi burada başlattık” esprisi yaptı.

HAMZA ERDOĞAN-STAR

 

Editör: Haber Merkezi