Yılmaz, Diyarbakır Ticaret Borsası Konferans Salonu'nda derneğin şube başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen basına kapalı toplantının ardından yaptığı açıklamada, derneğin kapatılma kararının ardından bir yol haritasının ana hatlarını belirlemeye çalıştıklarını söyledi.

“Haksız ve hukuksuz bir şekilde, 'hukuk cinayeti' olarak telaki ettiğim bir kararla, keyfi muameleyle derneğimiz kapattırıldı” diyen Yılmaz, şöyle konuştu:
“Yargıtay tarafından onanan derneğimizin kapatılmasına ilişkin mahkeme kararı tarafımıza tebliğ edilmiş olup, kesinleşmiştir.

Onlar, bu kapatma ile nokta koymak istediler, biz ise bunu virgül olarak algılıyoruz. Her virgülden sonra cümlenin devamı vardır. Alnımız açık, yüzümüzün ak olduğu halkımızın malumudur. Her ne kadar derin yapılar hizmetlerimizi tehlikeli addedip, derneğimizi kapatsa da halkımız çalışmalarımızı takdir etmiş, derneğimizi bağrına basmış ve etrafında kenetlenmiştir. Derneğimiz kapatılmış olabilir ama misyonu devam ediyor.”

“AİHM'e başvuruda bulunacağız”

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yılmaz, “Usul yerini bulsun diye bu konuda AİHM'e de başvuruda bulunacağız. Gerçi biz AİHM'in fazla adil olduğuna inanmıyor ve güvenmiyoruz. Bu süreçte basın açıklaması ve kitlesel eylemlerle kapatma süreci protesto edilecek. Yasal çerçevede tepkimizi dile getireceğiz. Genel merkez olarak Diyarbakır'da bir miting ile bunu protesto etmeyi düşünüyoruz. Ne yapacağımızı o mitingde dile getireceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi