İşte o açıklama:

Şırnak-ın Uludere İlçesine bağlı Ortasu(Roboski) köyünde dün akşam Diyarbakır askeri havaalanından kalkan F-16 uçaklarıyla gerçekleştirilen ve otuz beş (35) masum köylünün "PKK’lı zannedilerek" katledildiği bu vahşeti kınıyoruz.

Terörle mücadele adı altında sürdürülen kirli savaşın bir sonucu olarak hedef gözetilmeksiniz yapılan bu bombardıman, rejimin senelerdir işlediği katliamlardan biridir. Bombardıman sonucu yaşamını yitiren insanlarımızın yarısına yakınının on beş - yirmi yaşlarında genç fidanlardan olması yaşanan katliamın vehametini daha da artırmaktadır.

Rejim yıllardır yaptığı onlarca katliamı örtbas edebilmiştir. Ancak bu katliamla suç üstü yakalanmıştır. Bu katliamla genelde ümmetin özelde kürt coğrafyasının zalimane ve yapay sınırlarla bölünmesinin halkımız açısından acı sonuçları bir kez daha ortaya çıkmıştır. Zira halkımız nezdinde bu sınırların bir geçerliliğinin olmadığı anlaşılmıştır. Bu olay 1943 yılında gerçekleştirilen ve tarihe Muğlalı olayı olarak geçen otuz üç (33) insanın öldürüldüğü vahşi katliamı bize yine hatırlatmıştır. Her iki katiamın sorumluları da sorumsuzca davranan halk düşmanı zihniyettir.

Bu halk, yıllardır iki zulüm arasında yaşam savaşı vermektedir.

Bu işin sorumluları sadece katliama sebep olan askerler değil, sorunun bunca yıldır devam etmesine sebep olan silsile içindeki tüm devlet yetkilileridir.

Hükümet yaşanan bu vahşeti araştırmalı ve sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmalıdır. Hükümet ihmali bulunanları da mutlaka cezalandırmalıdır.

Bu vesile ile katliamda hayatını kaybeden mazlumlara Rabbimizden rahmet, yaralılara acil şifa geride kalanlara da sabr-ı cemil diliyoruz...

Mustazaflar ile Dayanışma Derneği
Genel Merkez


 


 

Editör: Haber Merkezi