BATMAN - Batman Mustazaf-Der Yönetim Kurulu, dün yaşanan elim kaza nedeniyle taziye mesajı yayımlayarak hayatını kaybeden 25 vatandaş için yüce Allah'tan rahmet yakınları için başsağlığı diledi. Mesajda, yaralanan vatandaşlar için de yüce Allah'tan acil şifalar dilendi.

Allah'tan Geldik ve Yine O'na Döneceğiz
Mustazaf-Der Yönetim Kurulu adına yayımlanan taziye mesajında şu ifadelere yer verildi; "Duyduğumuz anda yüreğimizin burkulduğu, büyük üzüntü duyduğumuz trafik kazasında; vefat edenlere Allah-u Teâlâ'dan rahmet, yaralananlara acil şifalar ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz"

Tadilat Çalışmaları Kazaya Zemin Hazırlamıştır
Kaza her ne kadar insan kusuru ile olmuş ise de Diyarbakır-Batman Karayolundaki tadilat çalışmalarının buna zemin hazırladığı ifade edilerek bu acı olay vesilesi ile bu sıkıntıya da değinmek istedikleri belirtilen mesajda, "Kaza olurken her ne kadar işaret ve tabelaların var olduğu söylense de, yapılırken teknik usullere göre yapılmayan, aceleye getirilen ve yetersiz işaret ve tabelalarla trafiğe açılan bu yolda daha önce de ölümlü kazalar olmuştu. Daha bir senesi yeni dolan yolun uzunca bir kısmının tadilata alınması, yolun imalatının hatalı olduğunun en büyük kanıtıdır. Diyarbakır-Batman Karayolundaki onarım çalışmasının bir an önce ve eksiksiz bitirilmesi gerekmektedir. Trafikte küçük bir ihmalin bile ne kadar büyük acılara ve kayıplara neden olduğunu hepimiz müşahade ettik" ifadeleri kullanıldı.

Bu Elim Hadise Bizlere Ders Olsun!
Bu olayın sürücülere ders olması gerektiği ifade edilen mesajın devamında "Sürücü kardeşlerimize tavsiyemiz, bu elim hadisenin bizlere ders olmasıdır. Trafik kurallarına dikkat etmeyi ve sabrı tavsiye ediyoruz. Bu hadisede vefat edenlere Allah-u Teâlâ rahmet etsin, yaralananlara acil şifalar versin. Allah-u Teâlâ ailelerine güzel bir sabır versin ve bizleri korusun" ifadelerine yer verildi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)


 


 

Editör: Haber Merkezi