Muş'ta bugün Richter ölçeğine göre 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, 5.0 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Bulanık İlçesi Sultanlı Köyü olduğunu açıkladı. Saat 13.35'te yerin 5 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, Muş'un yanı sıra Erzurum ve Ağrı'da da hissedildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan bilgiye göre Merkez üssü Bulanık ilçesi Sultanlı köyü olan depremde ilk bilgilere 20'ye yakın evin yıkıldığı belirtildi.

Yaralılar Bulanık Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

BULANIK KAYMAKAMI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez, depremde ölen olmadığını, bir kişinin yaralandığını bildirdi.

Merkez üssü Bulanık Sultanlı köyü olan 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından Sultanlı köyüne giden Kaymakam Görükmez, depremde ölen olmadığı, 1 kişinin yaralandığı bilgisinin kendisine ulaştığını söyledi.

Görükmez, köydeki toprak evlerde çatlaklar oluştuğunu, bazı ahırların da çöktüğünü ve göçük altında hayvanların kaldığını kaydetti.

KIZILAY'DAN AÇIKLAMA

Türk Kızılayı'nın Muş'ta merkez üssü Bulanık Sultanlı olan 5.0 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından bölgeye, afet müdahale ekibi ile çadır ve battaniye gönderdiği bildirildi.

Kızılay'dan yapılan yazılı açıklamada, depremin komşu illerde de hissedildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Meydana gelen deprem sonrasında alarm durumuna geçen Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi (AFOM), Doğu Anadolu Bölge Afet Yönetim Merkezi'nden bölgeye öncü ekip yönlendirdi.

Maddi hasar meydana getiren depremle ilgili bölge illerdeki Türk Kızılayı müdahale ekipleri de haberdar edildi. Gelişmeleri yakından takip eden AFOM, AFAD ile işbirliği içerisinde gerekli yardım malzemesinin bölgeye ulaştırılabilmesi için hazırlıkları tamamladı.

Türk Kızılayı Erzurum Bölge Afet Yönetim Merkezi ve Van Yerel Afet Müdahale Merkezleri'nden 2 ekip, beraberinde toplu barınma çadırı, yeterli sayıda aile barınma çadırı ve battaniye ile yola çıktı.

Bölgedeki gelişmeler Türk Kızılayı tarafından yakından takip edilmektedir."


 

Editör: Haber Merkezi