Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Dünya Âlimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi ve çok sayıda İhvan-ı Müslimin üyesine cunta mahkemeleri tarafından idam kararı verilmesi Özgür-Der Diyarbakır şubesi tarafından kınandı.
 
Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Diyarbakır Şubesi, yaptığı basın açıklaması ile idam kararlarına tepki gösterdi.
 
Yenişehir semtindeki Ofis AZC Plaza önünde yapılan açıklamayı Özgür-Der Yönetim Kurulu Üyesi Abdulhakim Beyazyüz okudu.
6.20150517225851.jpg
 
Mısır mahkemesinin verdiği idam kararını tanımadıklarını belirten Beyazyüz, “Bu mahkemeye mahkeme demek mahkemelere hakarettir. Çünkü bu, ancak tiyatrodan ibaret olan, iradeleri kendilerinden alınmış insanların akla, insafa sığmayan ve kukla olduklarını net bir şekilde ortaya koyan bir duruma karşılık geliyor. Bu insanlar mazlumdular, haklarının taraftarıydılar. Bu sebeple biz, bu mahkemenin verdiği hükmü hiçbir şekilde tanımadığımızı ilan ediyoruz. Biz, Muhammed Mursi'nin haklarının kendisine verilmesi ve bu zulümden vazgeçilmesini talep ediyoruz.” dedi.
 
‘Katil Sisi, seninleyiz Mursi' ve ‘İhvan'a selam, direnişe devam' sloganları atan grup, açıklamanın ardından dağıldı.   ilkha
5.20150517225919.jpg
Editör: Haber Merkezi