Diyarbakır Yenişehir ofis semtinde bulunan AZC plaza önünde AK Parti İl Gençlik Kolları, basın açıklaması yaparak, Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşlarına verilen idam cezasını lanetlediler.

Basın açıklaması okuyan Diyarbakır Ak Parti Gençlik kolları Başkan yardımcısı M. Sercan Öğen, Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye ve Muhammed Biltaci'ye verilen idam cezasının onanması  kararının dünya siyasetinin, adaletin ve insanlığın idamı olduğunu  söyledi.

İdam cezalarına  batı dünyasından tepki gelmediğini belirten Öğen,“İslam Dünyasının kendi kaderine hükmetme ve sömürünün boyunduruğundan kurtulma iradesinin sembollerinden olan bir liderin ve arkadaşlarının kanını akıtmak için sergilenen bu vahşete, batı dünyasından göstermelik bir tepki dahi gelmemiştir. Bu cinayete dur demek, insan haklarına, adalete ve hukukun üstünlüğüne inanmış herkes için bir borçtur. Bu zulüm karşısında takınılacak her tavır, gösterilecek her tepki, tüm dünya için bir insanlık sınavıdır.” ifadelerine yer verdi.

Ülkesinin kaderini değiştirmeye çalışan liderlerini darağaçlarıyla kaybeden bir milletin evlatları olduklarını belirten Öğen konuşmasına, “Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşlarına verilen idam cezasını lanetliyoruz." Sözleri ile son verdi. 

Editör: Haber Merkezi