Diyarbakır spor kamuoyunun merakla beklediği ve yapılıp yapılmayacağı polemik konusu haline gelen Stadyum ile ilgili beklenen sevindirici haber az önce imzalanan protokolle resmiyet kazanmış oldu.Bugün imzalanan protokolle Yılların stadyum özlemi hayalden gerçeğe dönüşmüş oldu.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 18 ile yapılacak stadyumlardan 5'inin protokolünü imzaladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda düzenlenen protokol imza törenine Toplu Konut İdaresi Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Hakan Hakyemez ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan katıldı.

İmzalanan protokolle birlikte; Diyarbakır, Kocaeli, Sakarya, Samsun ve Adana 2 yıl içerisinde modern stadyumlara kavuşacak.

Kalan 13 ilin protokollerinin hazırlık aşamasında olduğunu belirten Bakan Kılıç, Eskişehir, Antalya ve İzmir'e inşa edilecek stadyumlar için de arazi tespit ve değerlendirme çalışmalarının yürütüldüğünü ifade etti.

“Cumhuriyet Türkiye'si 1 yıla 18 stadyum sığdırdı”

Bakan Kılıç, 12 Haziran seçimlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı illere stadyum sözü verdiğini hatırlatarak, küresel ekonomik krize rağmen Türkiye'nin 1 yılda 18 stadyum projesini hayata geçirecek olmasının takdir edilmesi gerektiğini söyledi: “Cumhuriyet Türkiye'si bir takvim yılında 18 stadyum yapacak ekonomik istikrara kavuşmuştur. Avrupa da bile böyle ekonomik istikrarın örneği yok. Bu başarı Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan idaresindeki Türk ekonomisinin ne düzeye yükseldiğinin göstergesidir. Biz bugün parmak ısırtacak bir başarının üzerine imzalarımızı attık. Bu hummalı çalışmaları Maliye Bakanlığı ve TOKİ ile birlikte yürüttük. TOKİ de konut yapımında gösterdiği başarıyı stadyum ve sosyal tesislerin inşasında da sergilemiştir.”

“Statlar kentsel dönüşümü hızlandıracak”

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de protokol imza töreninde yaptığı konuşmada 18 ile yapılacak stadyumların kentsel dönüşüme büyük katkı sağlayacağını ifade ederek, “ Stadyumlarla birlikte kentlerimiz hem bir marka şehri olacak hem de kentsel dönüşümünü hızlı bir şekilde tamamlayacak. Yeni açılan birimlerle birlikte bu kentlerimiz birer cazibe merkezi haline gelecek. Bu stadyumlar Sayın Suat Kılıç'ın dinamik çabaları sonucu gerçekleşmiştir ” dedi.

 

Diyarinsesi.org

Editör: Haber Merkezi