Bismil ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle tören düzenlendi. Düzenlenen tören ilçede bulunan Atatürk anıtı önüne çelenk bırakılması ile başladı. Törene mahalle muhtarlarının yanı sıra Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel, Cumhuriyetbaşsavcısı Fatih Kocaman, ,İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş olmak üzere siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda kurum amirleri katıldı.

Düzenlenen törende konuşma yapan Üçtepe Mahalle Muhtarı Sadullah Akyıldız, hizmetler noktasında kendilerine her daim destek verildiğini belirterek İlçe kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel’e teşekkür etti .

“19 Ekim Muhtarlar Günü” etkinliğine katılan muhtarların gününü kutlayan Akyıldız, kendilerini yalnız bırakmayan katılımcılara da teşekkür etti.

Törenin ardından Bismil Belediyesi tarafından , muhtarlar gününe özel olarak öğlen yemeği programı düzenledi.

Yemekte muhtarlara hitaben konuşan Başkan Yüksel, “Vatandaşın devletle ilk temas noktası sizlersiniz. Her meslek grubunun günü olduğunu gören Bakanlığımız 19 Ekim’i de Muhtar Günü olarak belirledi. Sizlerin yürütmüş olduğu görevin, toplumda algılanmasını, farkındalığını oluşturacak bir gün olmasını diliyoruz. Faydalı hizmetler varsa bu işin içerisinde mutlaka muhtarın da eli vardır diye düşünüyoruz. Vatandaşımızın seçmiş olduğu muhtarın devlet kapısında vatandaşın isteklerini takip edecek kişiler olarak görüyoruz. Bu vesileyle tüm muhtarlarımızın gününü kutluyorum” diye konuştu.

Verilen yemeğin ardından program sona erdi.

600.jpeg700.jpeg

Editör: Haber Merkezi