Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında Diyarbakır Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasınca yürütülen Yardımcı Muhasebe Elemanı Eğitim Projesi'nin kapanış töreni yapıldı.
 
26 Kasım 2010'da başlayan eğitim kursunun başarıyla tamamlandığını belirten Diyarbakır Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (DSMMMO)  Başkanı Erkan Azizoğlu, 150 kursiyeri mesleğe hazırlayarak önemli bir olaya imza attıklarını söyledi.
 
Proje hakkında bilgi veren Azizoğlu,”Proje Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında yürütülmektedir. Bahsi geçen program çeşitli resmi kurumların iştirakleriyle yürütülmektedir. Programın Sözleşme Makamı Merkezi Finans ve İhale Birimi, operasyon faydalanıcısı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, program otoritesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'dır.” dedi.
 
ADAYLARDA MUHASEBE PRATİĞİ GELİŞTİ
Aşamalı olarak yapılan projede eğitimlerin yanı sıra mesleki stajlara da önem verildiğini belirten (DSMMMO)  Başkanı Erkan Azizoğlu, adaylarda özellikle muhasebe pratiğinin geliştirildiğine dikkat çekti.
 
Azizoğlu,”Projemizin faaliyetleri sözleşmenin imzalandığı tarih olan 26.11. 2011 tarihinde başlamış olup 11.12.2010 tarihinde tanıtım toplantısı yapılarak bu tarihten itibaren temel faaliyetler ve eğitimlere start verilmiştir.Projenin ilk grup eğitimleri 27.12.2010 tarihinde başlamış 3 er dönem halinde yapılmıştır.Her dönem staj süreleri dahil toplam 80 iş günü sürmüştür. Kursiyerler son 10 günü tam gün olarak mali müşavirlik bürolarında ve çeşitli şirketlerde  staj yaparak geçirmişlerdir. Son dönem Eğitimler 12.10.2011 tarihi itibari ile tamamlanmıştır. Kursiyerlere eğitim süresi boyunca  100 saat Bilgisayarlı Muhasebe, 25 saat Vergi Hukuku, 25 saat SGK mevzuatı, 25 saat temel Hukuk Bilgisi, 25 saat Meslek Hukuku, 20 Saat Büro yönetimi , 20 saat Kişisel Gelişim ve 80 saat staj dönemi uygulanmıştır. Teorik eğitimlerin son 20 saati bilgisayarla ile pratik şeklinde yapılmıştır. Toplam 150 kursiyer programdan faydalanmıştır.” şeklinde konuştu.
 
HEM EĞİTİM ALDILAR HEM PARA KAZANDILAR
“3 dönemde toplam 150 öğrenciye 80.025,00 Avro tutarında hibe ödenmiş, bunun dışında kursiyerlerin iş kazası ve meslek hastalığı sigortaları için ayrıca 3.666,00 TL ödeme yapılmıştır.” diyen Azizoğlu,eğitmenler ve kursta görev yapan personel için ise  SGK primleri ve vergiler dahil 52 bin TL harcandığını ifade etti..
 .
Proje ile istihdama önemli katkı sağlandığını kaydeden Azizoğlu,”150 genç arkadaşımıza Muhasebe eğitimi verilerek bu alanda iş bulmalarının önü açılmıştır.Kursiyerlerimizin bir kısmı kurs bilgileri  ve proje sayesinde iş bulmuşlardır.Proje sayesinde ketimize 1 yıllık süreç içinde yaklaşık 550.000-TL lik ekonomik girdi sağlanmıştır...
 
Sözlerime son vermeden başta AB Merkezi Finans ihale birimi ve ilgili ofis çalışanlarına- Projemize,proje hazırlayıcılarımıza,projemizin sürdürülmesini sağlayan ekibimize,proje ortaklarımıza,proje kapsamında ders veren eğitmenlerimize,kursiyerlerimize ve staj bölümünde kapılarını kursiyerlere gönüllü açan değerli üyelerimize ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi