Bismil İlçe Müftülüğü tarafından 2013 yılından bu yana zindanda bulunan Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin mahkeme salonunda şehid olması nedeniyle öğle namazından sonra Merkez  Cami’de gıyabi cenaze namazı kılındı.
Gıyabi cenaze namazına Bismil Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Bismil STK temsilcileri, İlçe müftüsü Ahmet Durmuş, Siyasi parti temsilcileri ve Bismil halkı katıldı.
Bismil müftüsü Ahmet Durmuş, selanın okunmasını ardından Merkez Camisi'deki cemaate öğle namazı kıldırdı. Sonrasında Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı şehid Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kıldıran durmuş, başta Muhammed Mursi başta olmak üzere tüm mazlum Müslümanlar için dua etti.

 “Mursi ümmetin şehididir”

Bismil merkez camisinde kılına gıyabı cenaze namazından sonra duydu ve düşüncelerini paylaşan Bismil halkı “Mürsi’nin ümmetin şehidi” olduğunu ve bizler Müslümanlar olarak ona ve onun dava arkadaşlarına sahip çıkmalıyız dediler.

Mürsi gibi değerli şahsiyetlerin İslam davası için mücadele ettikleri ve bu yolda canlarını vererek onların verdiği mücadele sayesinde İslam ayakta kaldığını söyleyen ilçe müftüsü Ahmet Durmuş” Bizler bu tür değerli şahsiyetlere ümmet olarak borçluyuz. Mursi demokrasi, seçimle seçilerek Mısır’ın cumhurbaşkanı seçildi o Mısırın devrik lideriydi bunu hazmedemeyen askeri unsurlar onu devirdi. Mursi’yi askeri darbeyle deviren zihniyet demokrasiye ve insana bir darbe vuruştur. Buna direnen Mursi ve onun dava arkadaşları zindanlara atıldılar. Kimisi idam cezasına çarptırıldı. Kimisi ömür boyu hapisle cezalandırıldı. Kimisi de meydanlarda devrik lider Mursiye sahip çıktığı için meydanlarda kurşunlanarak katledildiler. “ Diyerek Mursi ve onun dava arkadaşları ümmet için direndiği ümmetinde onlara sahip çıkmalarını istedi.

15 Temmuz hain darbe girişiminde Mısır’da olduğu gibi Türkiye’de de seçilmiş cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan hainler tarafından darbe yapılmak istendi. Bu hain darbeye karşı başta cumhurbaşkanımız hükümet ve halk meydanlarda bunlara karşı direnerek 248 kişi şehit vererek 2196 vatandaşımız çeşitli yerlerinde yaralanarak gazi oldu. Hain darbeye karşı halkın tek vücut olup, meydanlarda direnerek, camilerde selalar okutularak ve verilen mücadele sonucunda ülkemiz darbecilere geçit vermedi.”Dedi.

İslam ülkelerinde zalimler seçimle deviremediklerini, askeri darbelerle indirmeye çalıştıklarını söyleyen Durmu” Bu zalimlerin arkasında hep batı ve ABD olmuştur. Batı ve ABD sürekli demokrasi ve özgürlükten bahsederler ama istemedikleri kişi başa geldiğinde ülke içinde iş birlikçi hainleri kullanarak askeri darbe yollarıyla onları iktidardan düşürme yoluna giriyorlar. Bunun en güzel örneği Mısra’da Mursi’ye yapılan askeri darbesiydi. Hak tarafından seçilen Muhammed Mursi halkın onaylamadığı ve kabul etmediği askeri unsurlar tarafından Mursi devrildi. Buna açı açık destek veren batı ve ABD’nin sözde savundukları demokrasi ve özgürlük anlayışlarını ayaklar altına aldılar. Bir diğer örnekte Ülkemizde cumhurbaşkanımıza yapılmak istene hain darbe girişimiydi onu da başaramadılar ve başaramayacaklar. “Dedi.

“sesiz kalınırsa zindanda ki kardeşlerimiz sisi kendi hukuksuzluğuyla onları da idam eder”

Dün Mısır’ın devrik lideri Muhammed şahadetine tüm İslam aleminde olduğu gibi bizde üzüldük. Bugün tüm camilerimizde Mursi için sala okundu ve merkez camisinde gıyabı cenaze namazı kılınacağı yönünde duyuru yapıldı. Bizlerde Müslüman kardeşlerimize sahip çıkmak için ve bu zulmü kınamak için merkez camisinde kılınan gıyabi cenaze namazına katıldıklarını söyleyen Kemal Akgül” Allah Mursi ve onun dava arkadaşlarının şahadetini kabul etsin onları cennetine koysun. Mursi’ye yapılan haksızlık karşısında dünya ve özelde Müslümanların buna karşı sesiz kalmalı. Bunun gibi zulümlerin bir daha yaşanmaması için Müslümanların bir olması lazım, özelikle İslam ülkelerinin yöneticilerin Mısır’da yaşanan adaletsiz ve hukuksuzluğa karşı adımlar atmalılar ve Mısır’la olan ilişkilerini gözden geçirmeliler. Halen Mısır zindanlarında binlerce Müslüman kardeşlerimiz bulunmakta bu zulme sesiz kalınırsa zalim Sisi kendi kanunlarına göre bunları idam edecek herkesin bu zulme dur demesini ve yapılacak idamlara dur demelerini.”İstedi.

Mursi’ye haksızlık yapıldığı ifade eden hacı Mehmet Gezer” Allah onun hakkını zalimlerden bırakmasın, Allah ona ve şehit olan onun dava arkadaşlarının şahadetleri kabul etsin, zalimleri de perişan etsin.”Dedi.

“Mursi sadece Mısır halkının değil aynı anda bizimde şehidimizdir”

Ümmetin şehidi Muhammet Mursi için bugün burada merkez camimizde gıyabı cenaze namazını kıldıklarını söyleyen Mahmut Barut” Mursi Mısır’da kendi halkı tarafından sevilen bir liderdi. Ama ne yazık ki zalim sisi onu askeri darbeyle indirdi ve zindana atılar. Zindanda hak mücadelesini veren Mursi dün vefat etti. Bizde bu haksızlığa ve zulme karşı tepkimizi dile getirmek için buraya geldik ve diyoruz ki bu bir zulümdür, bu zülüm tüm ümmete yapılmış bir zülümdür. Mursi sadece Mısır halkının değil aynı anda bizimde şehidimizdir. Halkın desteğiyle başa gelen Mursi, zulümle ve haksızlıklarla devrilmiştir bundan dolayı biz onun arkasındayız bizler o hayatayken onu destekledik bugünden sonrada onu desteklemeye devam edeceğiz. Mısır’da şuan adalet yok tek arzumuz oraya adaletin tesisi edilmesidir başka Muhammed Mursi gibi şehitler olmasın.”Dedi. 

02-204.jpg

Editör: Haber Merkezi