Muhabirler Enkazdaki Arkadaşları İçin Bildirdi
Doğan Haber Ajansı muhabiri Ferit Aslan, Van'da göçük altında kalan mesai arkadaşlarının yaşam kavgası verdiği o enkazın önünden bildirdi. Cnn Türk ekranlarında Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtlayan DHA muhabiri yer yer konuşmakta zorlandı.
Göçük altındaki DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir'i kurtarma çalışmalarını anlatan Ferit Aslan arkadaşlarının sağ salim bir şekilde krutalacağına inandıklarını söyledi. Cüneyt Özdemir deneyimli muhabirden gçük altındaki arkadaşlarını anlatmasını isteyince zor anlar yaşayan Aslan, hayatta kalma savaşı veren muhabirleri anlattı...
Ekiplerin, muhabirlerin kaldığı odaya ulaşıttığını ama kendilerine henüz ulaşamadıklarını söyleyen Aslan bir mucize beklentisi için olduklarını belirtti. Aslan, depremden çok kısa süre önce otelden ayrılan DHA Van muhabiri Murat Çağlar'a mikrofonu uzattı. Göçük altında kalan muhabirlerle son görüşmesinden saniyeler sonra depremin yaşandığını söyleyen Çağlar, otelin bir kaç saniyede yerle bir olduğuna vurgu yaptı.
İŞTE O ANLAR:
 

Sebahattin Yılmaz kimdir?
Doğan Haber Ajansı Van Muhabiri Sebahattin Yılmaz, 20 Mayıs 1959'da Erzurum'da doğdu. Erzurum Lisesi'ni bitirdikten sonra 1980 yılında yerel Aziziye Postası gazetesinde mesleğe başladı. 1991 yılında Hürriyet Haber Ajansı Erzurum Bürosu'nda görev alan Sebahattin Yılmaz, 1993'te Van Bürosu'nda geçti. Sebahattin Yılmaz, meslek yaşamında hem Hürriyet Haber Ajansı, hem de ardından Doğan Haber Ajansı muhabiri olarak bir çok başarıya imza attı. 29 Aralık 1994 tarihinde Van'da Edremit yakınlarında düşen ve 56 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasına karda bata çıka kaza yerine ulaşan ilk gazeteci oldu. Bir yandan kazanın dehşetini görüntüleyen Sebahattin Yılmaz, bir yandan da yaralılara yardım etmesiyle büyük takdir topladı. Meslek yaşamında bir çok ödül alan Sebahattin Yılmaz, iyi bir gazeteci olmanın yanında iyi bir eş, iyi bir baba. Gönül Yılmaz ile 21 yıllık evli olan Sebahattin Yılmaz'ın oğlu 20 yaşındaki Alperen İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Bölümü'nde, kızı 17 yaşındaki Egem Van Anadolu Lisesi son sınıfta okuyor.
 

Cem Emir kimdir?

Doğan Haber Ajansı Diyarbakır Bürosu muhabiri Cem Emir, 1985 yılında Tunceli'de dünyaya geldi. Ailenin 5 çocuğundan en büyüğü. Mesleğe 17 yaşında Evrensel gazetesinde başladı, arından ANKA Ajansı'nda çalıştı. Meslektaşları arasında kısa sürede kendini sevdiren ve başarılarıyla dikkatleri çeken Cem Emir, yaklaşık 2 yıldır DHA Diyarbakır Bürosu'nda görev yapıyor. DHA bünyesinde Türkiye çapında ses getiren haberlere de imza atan Cem Emir'in bir çok başarılı haberinin yanı sıra, Siirt'te küçük yaştaki bir kıza yapılan cinsel istismar haberi birçok gazetenin manşetinde yer aldı ve Türkiye günlerce Siirt'teki bu olayı konuştu.

Editör: Haber Merkezi