Yaz Kur’an kurslarının başlamış olması dolayısıyla Bismil Müftüsü Ahmet Kalkan, Bismil merkez ve köy camilerinde verilecek kurslara öğrencilerin gönderilmesi gerektiğini belirtti.
Kalkan, “Yaz Kur'an kursları, çocuklarımızın ve gençlerimizin hem tatil yapmalarına hem de dini inanç ve ibadet esaslarının yanında ahlaki prensipleri kavrayıp yaşamalarına fırsat veren kurslardır. Bu anlamda ebeveynlerin çocuklarını yaz Kur'an kurslarımıza göndermeleri elzemdir.” dedi.
Kur’an kurslarında 5 yaş ve üzeri çocukların kayıt yapabileceğini belirten Kalkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilindiği üzere İslam dini güzel ahlak üzere kurulmuştur. Peygamber Efendimiz (sav) bir hadisi şerifinde buyurmuşlardır; ‘İslam güzel ahlaktır.’ Bu anlamda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi dinimizin emir buyurduğu güzel ahlakla donatmak en büyük sorumluluğumuzdur. Bu nedenle bütün çocuklarımızı ve gençlerimizi kendilerine en yakın cami veya Kur'an kursuna bekliyoruz.”
Çocukları kurslara gönderme konusunda velilere çağrıda bulunan Kalkan, anne ve babaların da bu konuda üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini belirtti.
Kur’an kurslarına gelen çocukların Kur’an-ı Kerim okumayla birlikte çeşitli kazanımlar da edineceğini belirten Kalkan, son olarak: “Bazı sure ve ayetleri mealleriyle birlikte öğrenmelerine, dinimizin inanç, ibadet ve ahlak esasları ile Peygamberimizin hayatını genel manada öğrenmelerine imkân verecek şekilde gerçekleşecektir.” ifadelerini kullandı.    

Bismil'de 154 merkezde Yaz Kur'an Kursu açılacak
20 Haziran Pazartesi günü başlamış olan yaz Kur’an kursları için Bismil’deki cami ve Kur’an kurslarında hazırlıklar tamamlandı. Bu kapsamda Bismil merkez ve köylerindeki 154 cami ve Kur'an Kursunda bu yıl Yaz Kur’an Kursu verilecek.
 

 “Çocuklarımız bize emanettir”
İslam’ın çocuk eğitimine önem verdiğini belirten Bismil Müftüsü Kalkan, çocukların manevi gelişimleri için yaz kurslarının önemli olduğunu belirten Kalkan, “Çocuklarımız bize emanettir. İslam’da emanete riayet, imanın önemli ilkelerindendir. Efendimiz (sav) ‘Hepiniz çobansınız ve güttüklerinizden sorumlusunuz’ diye buyurmuştur.  Uzun süredir yaz tatillerinde çocuklarımızı dini, manevi değerlerinden haberdar olmaları için kurslar verilmektedir. Kursların amacı çocuklar hayata atıldıklarında kendi dini değerlerinden haberdar olmalarıdır. Çünkü çocuklarımızın ahirette 'baba beni niye camiye göndermedin, Peygamberimi niye öğretmedin' gibi sorularıyla karşılaşmamak için mahallemizdeki en yakın camiye teslim ederek bu sorumluluktan kurtulmuş olacağız.” dedi.  
Çocuklara dini eğitimin erken yaşlarda verilmesi gerektiğini belirten Müftü Kalkan, kursların camilerde verilmesinin önemli olduğunu belirterek, “Ağaç yaşken eğilir prensibince eğer çocuklarımıza şimdi o manevi değerleri vermesek, sonradan verilmesi zor olur. Büyük şahsiyetlerden çoğu, ‘eğer Kur’an kurslarında camiyle cemaatle tanışmasaydım bugün halim kötü olurdu’ demiştir. Bu kurslarımızın okullarda değil de camilerde verilmesi son derece önemlidir. Çocuklarımız aynı zamanda camiye, cami adabına, cemaate, caminin müştemilatına, minberi, mihrabı yerinde görüp öğrenir.” ifadelerini kullandı.

“Camiler hepimiz için sığınaktır”
Çocukların yaz kurslarında Kur’an-i Kerim okumayı öğrenmelerinin yanında pek çok faydasının olduğunu belirten Müftü Kalkan sözlerini şöyle sürdürdü;
“Kur’an kurslarımızın bir faydası da günümüzde sokağın verdiği sıkıntılardan, kötü arkadaşlıklardan kurtulmak için cami hepimiz için en güzel sığınaktır. Çocuklarımız burada hem vakit namazlarını cemaatle kılarlar, hem de Allah’ın (cc) kelamını öğrenir, Peygamberimizin hayatını, tatil havasında zorlanmadan, sıkılmadan arkadaş çevresi içerisinde birlikte öğreneceklerdir.”
 

Sıcak Ortam Oluştursun
Kalkan Kuran öğreticilerine çağrıda bulunarak “Çocuklara sıcak, sevecen bir şekilde yaklaşılmasını, çocuklara hiçbir şekilde dayak benzeri şiddet uygulanmaması gerektiğini belirttik. Bizler çocuklarımıza Rabbimizi, Peygamberimizi, dinimizi, İslam ahlakını öğretmekle mükellefiz. Eğer çocuklar şimdi camiyle tanışmasalar ilerde tanışmaları zor olur. Bu kurslarda çocuklar arasında yarışmalar, spor müsabakaları, geziler gibi etkinlikler de yapılabileceği üzerinde durduk.” dedi. 

Editör: Haber Merkezi