Bismil İlçe Müftülüğünün Sabah Namazı Buluşmaları organizesiyle çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu vatandaşlar, sabah namazında bir araya gelmeye devam ediyor.

CAMİYE GELEN CEMAAT ÇOCUKLARINIDA CAMİYE GETİRMELİ

Sabah namazının manevi atmosferini yaşamak, yaşatmak, cami cemaatiyle tanışıp kaynaşmak ve görevlilerimize motivasyon ziyaretinde bulunmak maksadıyla Diyanet İşleri başkanlığının uygulamaya koyduğu Sabah Namazı Buluşmaları Bismil'de her hafta farklı bir camide devam ettiğini ifade eden Müftü Ahmet Durmuş, Camiye gelenlere genç çocuklarınıda camiye getirmelerini istedi.

 ‘GEÇ KALMA GENÇ GEL’

Camiye daha fazla gençlerin gelmeleri için çalışma yapacaklarını ifade eden Müftü Durmuş“ Camilerimizi gençlerle ihya ve imar edelim. Modern zamanların türlü hengâmeleriyle zihin ve gönül dünyası berraklığını kaybetmeye yüz tutmuş genç dimağların caminin huzur veren iklimiyle mamur kılınması, temel amacımızdır” dedi.

BİSMİL'DE TUM CAMİLERDE AKŞAM YATSI NAMAZI ARASI KURANİ KERİM DERSİ VERİLECEK.

Diyanet İşleri Başkanlığının camilerde başlattığı Kur'an-ı Kerim ve din eğitimi kursları bismil'de ilgi görmesi için imamların çaba sarfetmesi gerektiğini ifade eden. Müftü Ahmet Durmuş,  Bütün camilerimizde İmamlarımız Akşam Yatsı vakitleri arasında camide bulunacaklar. Akşam namazından Yatsı namazına kadar camide Kur'an-ı Kerim ve din eğitimi verilecek. Akşam ve yatsı arası camilerde halkın tum kesimi bekliyoruz.

SADECE PEYGAMBERİ ANLATAN DEĞİL, YAŞAYAN OLMALIYIZ

İmamlık makamının önemine vurgu yapan Müftü Ahmet Durmuş; "Sadece ezan vakti camiye gelip, namazı kılınca dağılan değil, kaynaşan, bütünleşen, namaz aralarında ilmi sohbetlerle bilgisini sürekli artıran bir cemaat oluşturmayı hedefliyoruz. Sürekli kendimizi geliştirmek zorundayız. Sadece Peygamberi anlatan değil, onu yaşayan olmalıyız. Bismil'de Öğle ve İkinci vakitlerde imamlarımız tarafında ilmihal dersleri verilmeye başladı. Tüm Bismil halkını camilerde bekliyoruz. "dedi.

 Kur'an-ı Kerim öğrenen ve öğretenlerin bu ümmetin en hayırlıları olduğunu belirten Durmuş, Kur'an ve Temel Dini Bilgiler öğrenmek isteyen vatandaşların camilerde görev yapan İmam-hatiplere müracaat etmeleri halinde bundan memnun olacaklarını ve yardımcı olacaklarını ifade etti.  

3-061.jpg

Bismil İlçe müftüsü Ahmet Durmuş'un kıldırdığı sabah namazı sonrası yapılan zikrin ardından, İlçe Müftüsü Durmuş tarafından sohbet edilerek cemaatin sabah namazının manevi bereketinden istifade etmeleri sağlandı.

Tüm Bismil halkımızı bu güzel etkinliğe katılmasını beklediğini ifade eden Bismil İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, bu etkinliğimize Bismilin her kesiminden yoğun ilgi görmesi bizleri de memnun ediyor. İnşallah her pazar sabahı  bir başka camide buluşarak hem hep birlikte Allah´a olan kulluk ibadetlerimizden olan namazlarımızı kılacağız hem de sohbet etme fırsatı bulacağız.dedi.

Editör: Haber Merkezi