Genç Çiftçi hibe desteği başvurusu için 7 Nisan Cuma günü başlayan süreç, kaldığı yerden devam ediyor. 18-40 yaş arası vatandaşların müracaatta bulunacağı genç çiftçi hibe desteği başvuru işlemi, 5 Mayıs 2017 tarihine kadar devam edecek.

Genç Çiftçi hibe desteği başvurusu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından alınmaya devam ediyor. Peki, Genç Çiftçi hibe desteği başvurusu nasıl yapılır? İşte, detaylar

Buna göre, kırsal alanda yaşayan 18-40 yaşındaki çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelerine 30 bin liraya kadar hibe desteği sağlanacak.

58eb5c312269a23ad0a78579.jpg

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI KÖYE DÖNECEK GENÇLERİMİZ İÇİN PROJELER HAZIRLADI.

Projeyle ilgili bilgi veren Bismil Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Remzi Çekiç, "Proje başladı ve genç çiftçilerimiz sistem üzerinden kayıt yapmaya başladılar. Bismil’de talep şu an az, Muhtarları bilgilendirdik. Başvurular belirlenmiş kriterlere göre yapılıyor. Bu işte ve işlemlerde torpil yok.  20 günlük süre sonunda, kayıtlar sona erecek ve projeleri onaylanan 18 ila 41 yaş aralığındaki gençlerimiz, tarım ve hayvancılık sektöründe, 30 bin lira hibe ile iş hayatına atılacaklar. Genç çiftçilere, 2017 yılında verilecek olan 30 bin lira hibe desteğine ilişkin tebliğ Resmi Gazete'nin 31 Mart 2017 tarihli sayısında yayımlandı. Buna göre 2017 yılında genç çiftçilerimize proje karşılığında 30 bin lira hibe desteği verilecek. Dedi.

ÖN BAŞVURU SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ
 

BAŞVURULAR BAZI KRİTERLERE GÖRE YAPIŞIYOR. BU İŞTE TORPİL YOK.

Müdür Çekiç, Projede dikkat çeken bir detay ise, köye dönüş yapacak gençlerimizin 15 büyükbaş ve 50 küçükbaş hayvandan daha fazla hayvanları bulunması durumunda hibe desteğinden yararlanamıyorlar. Ayrıca eşleri çalışan genç çiftçilerimizin de projeden yararlanma imkanı yok. Çünkü kesin başvuru işlemi esnasında SGK'dan çiftçinin ve eşinin çalışmadığına dair belge talep ediliyor. Başvurular 7 Nisan'da başladı, 5 Mayıs'ta sona eriyor. Başvuru yapacak gençlerimizin tavsiye projelerden birini seçerek başvurmaları ve hibenin son aşamasında yatırımın yapılacağı köy, ilçe veya kırsal alana ikametlerini aldırmaları gerekiyor" dedi.

BAŞVURULARDA PUANLAMA SİSTEMİ VAR.

Bismil İlçe tarım Müdürü Remzi Çekiç, Tebliğin yayımlandığı tarih itibarıyla 18 yaşını doldurmuş, 41 yaşından gün almamış, ücretli çalışan olmayan ve örgün eğitime devam etmeyen, 15 büyükbaş veya 50 küçükbaştan fazla hayvanı bulunmayan, 50'den fazla arılı kovanı olmayan, aynı proje konusunda Bakanlığın diğer hibe programlarından yararlanmamış genç çiftçiler başvuruda bulunabilecek.dedi.

Ön başvurular "https://gencciftci.tarim.gov.tr" uzantılı yazılım üzerinden, kesin başvurular ise genç çiftçilerin proje uygulayacağı kırsal alanda ikamet ettiği veya ikamet taahhüdünde bulunduğu yerleşim biriminin bağlı olduğu il veya ilçe müdürlüklerine şahsen yapılacağını ifade eden Çekiç, Başvurular,  07 Nisan ile 05 Mayıs 2017 tarihleri arasında İl ve İlçe müdürlüklerinde gerçekleştirilecek. Projesi kabul edilen genç çiftçilere 30 bin TL karşılıksız hibe desteği verileceği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi