Galatasaray ve Fenerbahçe'de futbolcular tatilin keyfini çıkartırken, teknik adamlar, önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerin durumunu yakından takip ediyor. Bu sezon Süper Ligi ikinci sırada bitiren ve Şampiyonlar Ligi gruplarına kalabilmek için iki ön eleme oynamak zorunda olan Fenerbahçe, üçüncü ön eleme turunda seri başı oldu. Dinamo Kiev, Panathinaikos ve Fenerbahçe 3. turda seri başı... Romanya'dan Vaslui, Hollanda'dan Feyenoord, İskoçya'dan Motherwell muhtemel rakipler. Bu listeye Belçika'dan Club Brugge ve Danimarka Ligi'nin ikincisi de eklenecek. 
 
CİMBOM 3. TORBAYA ÇIKABİLİR
Gruplar öncesindeki son eleme turunda hangi takımların seri başı olacağı ise üçüncü turda alınacak sonuçlara bağlı. Son durumda Portekiz'den Braga, Ukrayna'dan Dinamo Kiev, Yunanistan'dan Panathinaikos ve Rusya'dan Spartak Moskova seri başı görünürken, Udinese, Lille, Malaga ve B.Mönchengladbach seri başı olmayan takımlar. D.Kiev ve Panathinaikos dışında üçüncü ön eleme turunu geçecek olan takım Kopenhag olursa, Fenerbahçe seri başı olmayacak. 
 
 
Bir zamanlar gediklisi olduğu Şampiyonlar Ligi'ne beş yıl sonra geri dönen Galatasaray'ın elini Fransa'da bir ilki başararak şampiyon olan Montpellier güçlendirdi. Danimarka'da da Nordsjaelland şampiyon olursa, sıralamada Galatasaray'ın üzerinde yer alan takımlardan iki tanesinin iki ön elemede elenmesi sarı-kırmızılı takımın üçüncü torbaya çıkmasına yetecek. Galatasaray'ın bugün itibariyle bulunduğu 4. torbada, Celtic, Borussia Dortmund, Bate Borisov, Salzburg, Montpellier ve iki takım daha yer alacak. Cimbom, üçüncü torbaya çıkarsa Olympiakos, Ajax, Basel, Panathinaikos, Anderlecht, Juventus ve Spartak Moskova ile eşleşmeyecek... 
 
(sabah) 
 
Editör: Haber Merkezi