Son olarak Bağlar'ın Kaynartepe Mahallesi'nde yaşanan çatışmalar ve sokağa çıkma yasağının ardından bölgeye gelen misyonerlerin kiralık ev aramalarına halk tepki gösterdi.

Bölgede oluşan kaos ve halkın mağduriyetini kendileri için fırsat bilen misyonerler, Diyarbakır'daki faaliyetlerine yoğunluk veriyor.

Misyonerler, sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların meydana geldiği merkez Bağlar ilçesinde bulunan Kaynartepe Mahallesi'nde kiralık ev ararken, mahalleli ise Koreli oldukları sanılan misyonerleri görünce tepki gösteriyor.

Misyonerleri sokaklarında gören Kaynartepe Mahallesi sakinlerinden Yavuz Tekin, “Buraya neden gelmişsiniz, sizi burada istemiyoruz. Siz geldiniz burası karıştı. Burası Müslüman ülke, sizi istemiyoruz. Size ev falan yok.” diyerek tepki gösterdi.

Çatışmaların ardından mahallelerinde misyonerleri gördüklerini ifade eden Tekin, şunları söyledi: “Çatışmalar olduğundan bu yana misyonerler buralarda geziyor. Şeker satar gibi İncil dağıtmaya başladılar. Sizlerde gördünüz, halk onlara tepkili. Ben bir Müslüman olarak bu tür olaylara karşı tepki mi koyacağım. Benim gibi birçok duyarlı insan vardır. Biz misyonerleri istemiyoruz. Bu misyonerlerin faaliyetlerine karşı önlem alınmasını istiyoruz. Biz bu bölgede ne çatışmaların olmasını, ne insanların ölmesini ne de bir takım ajanların buralarda bulunmasını istemiyoruz.” dedi.

Misyonerlerin kendilerine ait bir evi kiralamak için yanına geldiğini dile getiren Esnaf Osman Akkoyun ise misyonerlerin kendilerini öğrenci diye tanıttığını belirtti.

“Kendilerine buraya neden geldiklerini sordum, bana öğrenci olduklarını söylediler”

Mahallelerinde misyonerlik faaliyeti istemediklerini söyleyen Akkoyun, “Ben bir Müslüman olarak misyonerlik faaliyetlerine karşıyım. Bizim kendi kitabımız bize yeterlidir. Bizim başka bir kitaba da ihtiyacımız yoktur. Bunların buraya gelmelerin sebebi bizi dinimizden vazgeçirmektir. Biz Müslüman bir milletiz, bu misyonerleri kesinlikle istemiyoruz. Kendilerine buraya neden geldiklerini sordum, bana öğrenci olduklarını söylediler. Madem öğrencisiniz neden İncil dağıtıyorsunuz. Bize dinimizi öğreten insanlar iman eden insanlardır. Bize iman etmeyen insan dinimizi öğretemez.” diyerek tepki gösterdiğini söyledi.

“Çatışma ve sokağa çıkma yasağının ardından bu misyonerler burada görülmeye başlandı”

Akkoyun, “Mahallemizde çatışmalar meydana geldi ve ardından sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Çatışma ve sokağa çıkma yasağının ardından bu misyonerler burada görülmeye başladı. Şimdi burada kiralık ev arıyor, faaliyetlerini sürdürüyorlar. Bazı inançlı insanlar bunlara tepki gösteriyor. Biz burada misyonerlik faaliyeti istemiyoruz. Devlet yetkililerin bu misyonerlik faaliyetlerinin önüne geçmesini istiyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi