Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der)  Diyarbakır Şube Başkanlığı'nca Mısır'da askerlerin ateş açması sonucunda 200 kişinin ölümü ve  binlerce kişinin de yaralanmasına neden olan saldırılar kınandı. 
 
Diyarbakır Ofis Camisi'nde bir araya gelen vatandaşlar, Mısır'da güvenlik güçlerinin darbe karşıtı protestoların yapıldığı Rabiatul Adeviyye meydanındaki ateş açması sonucunda hayatını kaybeden 200 kişi için gıyabi cenaze namazı kıldı.
 
Özgür-Der Şube Başkanı Murat Koç, yaptığı açıklamada, ramazanın rahmet, mağfiret ve kardeşlik ayı olduğunu belirterek, Mısır'da bu kutsal ayda dahi katliamın sürdüğünü söyledi.
 
"Mısır'da askeri darbe,  bu mübarek zamanları bir kez daha hüzün zamanlarına dönüştürdü. Bu gece Mısır halkının sahuruna zalimlerin akıttığı kan karıştı" diyen Koç, yüzlerce vatandaşın hunharca katledildiğini, binlercesinin ise yaralandığını belirtti.
 
Koç, şöyle dedi: 
 
"Hem meşru yollardan seçilmiş bir cumhurbaşkanını gözaltına alıp akıbetini belirsiz kılacaksınız ve ülkedeki en büyük halk hareketine karşı darbe yapıp sokak ortasında keskin nişancılarınızla, eli kanlı baltacılarla katliamlar işleyeceksiniz, hem de demokrasi havarisi kesileceksiniz. Mısır cuntasının ve ona yaslanarak sözde demokrasi-özgürlük naraları atan liberallerin, solcuların ve yargı diktasının tek cepheden İhvan'a karşı giriştiği kıyımın boyutları gün geçtikçe daha da ileri noktalara taşındı. Katliamda yüzlerce kardeşimiz şehit edildi, binlerce kişi de yaralandı. Müslüman kardeşlerimiz uluslararası toplumun gözü önünde cüretkar bir kıyımdan geçirilmektedir."
 
Koç, bunun Müslümanlara karşı yapılan çirkin bir savaş olduğunu vurgulayarak, "Diyarbakırlı Müslümanlar olarak ihvana karşı gerçekleştirilen bu alçakça katliamları şiddetle kınıyor, Mısır'da askeri cuntanın karşısında kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Aynı zamanda bu son katliamın, Müslümanlara karşı başlatılan sürek avının daha nelere varabileceğini göstermesi açısından da kaygı verici olduğuna inanıyoruz" dedi.
Editör: Haber Merkezi