Bismil’de Atatürk Anaokulu öğrencileri, Anneler günü nedeniyle bir etkinlik düzenledi. . Otantantik Cafede düzenlenen etkinlikte minik yürekler, annelerine karanfil ve hediyeler verdi.

OTANTANTİK CAFEDE ANNELER GÜNÜ ETKİNLİĞİ
Bismil Atatürk Anaokulu öğrencileri, öğretmenleri “Mihriban ŞEKER, Dilek AVCI ve  Meyrem  TAŞ ve öğrenci anneleri tarafından otantantik Cafe de düzenlenen anneler günü etkinliğinde minik öğrenciler annelerine çeşitli hediyeler ve karanfil verdi”. Minik yüreklerin hazırlamış olduğu etkinlikte anneler, zaman zaman duygulu anlar yaşadı.

MİNİK YÜREKLERLE ANNE HİSSİYATI
Anasınıfı öğrencilerinin velilerine sunduğu etnikliği organize eden anasınıfı öğretmeni Mihriban ŞEKER, “Annenin çocuğu üzerindeki sevgisi, ilgisi ve kanat gerişi beşikten mezara kadar sürüp gider” dedi. “Çocuk bir aylıkken de, 10 yaşındayken de, 60 yaşındayken de annesini gözünde hep çocuktur” diyen Şeker, “Anneye göre çocuk hep gözetilmeye ve sevilmeye muhtaçtır. Dedi. Şeker; Dünyanın en değerli varlığı olan annelerimiz için ithaf edilen bu günde, evlatların en çok sorguladığı konu Anneler Günü  özel bir etkinliktir. Bu etkinlikler arasında en özeli , anne ile çocukların birarada bulundukları etkinliktir diyerek anneler gününün öneminden bahsederek konuşmasını şu şekilde  devam etti;  bin bir sancıyla doğurdukları, göz bebekleri gibi bakarak gece gündüz demeden büyük sıkıntılarla yetiştirdikleri evlatlarından    Anneler Günü'nde alacakları güzel bir söz ve sıcak bir mesaj ile derin mutlu olacak olan ebeynler  için bu güne özel mesajlar ve sözler  vurgulandı. Anne sözcüğünün kulaklarımızdan hiç eksilmemesini diler, herkesin anneler gününü içtenlikle kutlarım” şeklinde konuştu.  

Ardından Öğrenci velileri duygularını dile getirdiler.
Öğrenci velisi Merve DOĞAN , “Anaokulumuzun Öğrencilerin böyle anlamlı bir etkinlik düzenlenmesi çok anlamlı ve değerlidir. Bu tür etkinlikler sosyal gelişim ve kaynaşmayı sağlıyor. Sınıf öğretmenlerimiz, Mihriban ŞEKER, Dilek AVCI ve Meryem TAŞ  hocaya da ayrıca teşekkür ediyoruz. Minik yüreklerle anne olmanın hazınına bir kez daha eriştik. Onların minicik elleriyle hazırlamış olduğu hediyeler, bizleri çok duygulandırdı. Minik ellerin hazırlamış olduğu kıymetli hediyeler den çok daha üstündür. Zaman zaman duygulu anlar yaşayarak, gözlerimizin nemlemesine neden olurken, bir kez daha anne olduğumuza şükrettik. Annelerimizin anneler günü kutlu olsun” dedi.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI
Duygulu anlar yaşadıklarını ifade eden veli Nesibe YOKUŞ, “Bu anlamlı günde başta öğretmenlerimiz olmak üzere minik yüreklerle öğretmenlerimizin göstermiş oldukları özverili çalışmanın sonucunda çok duygusal anlar yaşamamıza vesile oldular. Anneliğin böyle güzel olduğunu tekrar bizlere yaşattılar. Biz anneler olarak minik yüreklerin hazırlamış olduğu bu çalışmalarından dolayı hem öğretmenlerimizin, hem de çocuklarımıza bir kez daha teşekkür eder, tüm annelerin anneler günü kutlu olsun” dedi.
Son olarak öğrenci velisi  Lamia ÇELİK şunları söyledi: Kocaman yüreklerine dünyaları, sabrı, şefkati, evlat sevgisini, fedakarlığı, zor şartlarda pes etmemeyi, hayatın zorluklarına karşı direnmeyi sığdıran annemize hediyemizin yanında annelerimizi üzmemektir  dedi.c25a8b75-dc8d-4817-a5e7-0dedc27fb425-001.jpg

Editör: Haber Merkezi