İlköğretim Haftası tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'da da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Devam eden etkinlikler çerçevesinde Vali Mustafa Toprak'ı,  Cemil Özgür İlköğretim Okulu, Yenişehir İlköğretim Okulu Ana Sınıfı, Elif Livan Anaokulu, Feyzi Çakmak İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri makamında ziyaret etti.

Değişik okullardan gelen bir grup öğretmen ve öğrenciyi kabul eden Vali Toprak, tüm öğretmen, öğrenci ve velilerin İlköğretim Haftasını kutladı. Ziyarete katılan anaokulu öğrencileri ve 1.sınıf öğrencileri ile yakından ilgilenen Vali Toprak, eğitime adım atan minik öğrencilere okullarını ve öğretmenlerini çok sevmeleri tavsiyesinde bulunarak, okullarını severlerse daha başarılı olacaklarını ifade etti.

Diyarbakır'da yeni açılan okulların öğretmen eksikliklerini gidermeye çalıştıklarını belirten Vali Toprak” Diyarbakır'da 1162 dersliğin yapım ve proje çalışmaları devam etmekte. Amacımız sınıf mevcutlarını 50- 55'lerden 30- 35'lere düşürmektir. Akkoyunlu Mahallesinde yeni açtıkları Nasrettin Hoca Anaokulu ile birlikte Diyarbakır'daki Anaokulu sayısı 28'e ulaştı. 5 Anaokulunda da inşaat çalışmaları sürüyor, bunlara ek olarak 9 Anaokulunun da ihale aşamasında olduğunu belirtmek isterim. Anaokullarında ve okul öncesi sınıflarda 30 bine yakın öğrencimiz mevcut. Okul öncesi eğitim çok önemli, okul öncesi eğitim alan çocukların diğer çocuklara göre ileriki yaşlarda daha aktif ve derslere daha ilgili oldukları gözlenmekte. Biz bu çocukları daha iyi eğitebilirsek çocukların okul korkularını gidermiş olacağız ve çocuklar İlköğretime başlarken hazır olmuş olacak” dedi.

Daha sonra Vali Toprak İlköğretim Haftası münasebetiyle kendisini ziyarete gelen öğretmen ve öğrencilerle fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi . Diyarınsesi

Editör: Haber Merkezi