Bursa’nın İnegöl ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaaslan’ın üzerinde “Sıcak diye orucu bozmayın burası daha sıcak. K. Atatürk” yazılı fotoğraflı paylaşımına inceleme başlatıldığı bildirildi.

Yaptığı paylaşımla bazı kesimlerin hedefi haline gelen Karaaslan’ın ise, sosyal medya hesabının ele geçirildiği ve konu ile ilgili olarak suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Konu  hakkında yazılı bir açıklama yapan Bursa Valiliği ise, Sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli Şube Müdürü tarafından yapıldığı iddia edilen paylaşım ile ilgili olarak,  İl Milli Eğitim Müdürlüğünce konunun araştırılarak incelenmesi amacıyla iki müfettişin görevlendirildiği açıklaması yapıldı.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube başkanı Numan Şeker ise, "Mustafa Karaaslan’ı değersizleştirme ve görevinden uzaklaştırılması zeminini oluşturma gayreti içinde olanların bu gayretinin boşa çıkacağını söyledi.

Sosyal  medya hesabından paylaşılan ancak paylaşımın kendisi ile ilgili bir bağlantısı olmadığını belirtmesine rağmen Mustafa Karaaslan’a yapılan karalama kampanyasında Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi olarak karşı olduklarını ve üyelerine sahip çıkacaklarını söyledi.

 “Gayretleri boşa çıkacaktır”

Yapılananın kirli bir tezgah olduğunu belirten Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, kimlerin bu tarz sansasyonel haberlerle ve hangi amaca erişmek isteği ile bunu yapmış olduklarını bilmediklerini dile getirdi.

Şeker, “Kendisine bu paylaşımı haber veren Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Birol Atay olmuş ve bu paylaşımı sorunca Mustafa Karaaslan böyle bir paylaşımdan haberi olmadığını söylemiş. Bunun akabinde de hemen paylaşımı kaldırmış. Aynı günün sabahı da kendisi kamuoyuna konu ile ilgili bilgi vermiştir. Ancak son zamanlarda algı yaratma gayretleri içinde olan bazı çevrelerce konu amacından saptırılarak, kişiler hedef gösterilerek, toplum mühendisliği ile kurum yöneticileri itham altında bırakma gayretleri içerisine girilmiştir.” diyerek sözlerini şu cümlelerle tamamladı:

“Kirli emelleri olanların bu insafsız ve izansız girişimleri sendikamız üyesi Mustafa Karaaslan’ı değersizleştirme ve görevinden uzaklaştırılması zeminini oluşturma gayretleri boşa çıkacaktır. Bu ve benzeri gayrı ahlaki tasallutları esefle kınıyorum.”

“Bu yapılan paylaşımın mantıklı bir tarafı yok”

Dolaylı yoldan geçmiş devlet büyüklerine hakaret ihtiva eden paylaşımın kimler tarafından ve ne amaçlı yapıldığını bilmediğini söyleyen Mustafa Karaaslan ise bunca yıldır devlet kapısında çalıştığını, ortam kültürünü iyi bildiğini ve bu yapılan paylaşımın mantıklı bir tarafının olmadığının altını çizdi.  (Zeki Aras –İLKHA)

e295ad212f04b70ddae4-001.jpg5176ba65f729c17bde93-001.jpg

Editör: Haber Merkezi