KPSS'den yeterli puanı alıp öğretmenlik için başvuranlara birtakım zorluklar getirilecek. Öncelikle istenen sabıka kaydı detaylı bir şekilde incelenmesi ön planda tutulurken, bunun yanı sıra öğretmen adaylarının üniversitedeki yaşamı da mercek altına alınacak. Öğretmen adaylarının üniversitede katıldığı gruplar ile yer aldığı platformlar, eylemler teker teker incelemeye alınacak. Ayrıca öğrencinin üniversite hayatında hakkında açılan soruşturmalar ve aldığı disiplin suçları de denetlenecek. Bakanlık bu detaylı çalışma sonrasında öğretmen adayının 'öğretmenlik' yapabileceğine kanaat getirecek.

Üniversiteye girdikleri andan itibaren izlenecek olan öğretmen adayları, mesleğe geçmeden önce kapsamlı bir psikolojik teste de tabi tutulacak. Uygulanacak testlerle mesleğe yatkınlığının anlaşılması planlanan adayın ayrıca terör örgütüne bakış açısı, yatkınlığı ve sempatisi araştırılacak. Testlerden başarısız olan adaylar öğretmen olamayacak.

ŞİKAYET EDİLEN ÖĞRETMENE İNCELEME

Milli Eğitim Bakanlığı hakkında şikayet olan öğretmenleri de yakın takibe alacak. Herhangi bir öğretmen hakkında yapılan, öğrenci, veli veya meslektaşlarından gelen şikayetleri de değerlendirecek olan Bakanlık buna göre öğretmeni belli bir süre incelemeye alacak. Daha sonra öğretmen gelen şikayetler doğruyu yansıtmadığı takdirde işine devam edecek. Ancak aksi bir durumda öğretmen meslekten ihraç edilecek.

Kaynak: Bugün

 

Editör: Haber Merkezi