CHP'nin tavrını gerçekten bir fırsatçılık olarak buluyoruz" dedi.

Türk, Yenişehir Belediyesi'nce Şehitlik Semti'nde yapımı planlanan Mehmet Uzun Parkı'nın temel atma töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, Gezi Parkı ile ilgili halkların duyarlılığının çok önemli olduğunu vurguladı.

"Çoğunluk da olsanız, iktidar da olsanız, eğer halkın sesine kulak vermeyerek, bir mantıkla siyaset yürütürseniz o siyaset tıkanır" diyen Türk, şöyle konuştu:

"Sayın Başbakan ve hükümet, gerçekten halkın sesine kulaklarını tıkayan bir yaklaşım ile siyaset yapmaya kalkıştı. Bu kendileri için bir ders olmalı. Halkın düşüncesi alınmadan ortaya koyulan projelerin asla karşılık bulamayacağını kendileri bir yerde görmeye başladı. Tabiki bu Gezi Parkı'nın direnişini selamlıyoruz. Bizim özlediğimiz Türkiye'nin her alanında haksızlığa karşı, yanlışlığa karşı inkar ve red politikalarına karşı ortak duyarlılığın gelişmesidir."

Halkın taleplerini ortaya koyan duruşuna destek verilmesi gerektiğini savunan Türk, "Bir halkın geliştirdiği bir eylemin arkasına saklanmak veya önüne geçmeyi ahlaki olarak, vicdani olarak görmeyiz ama gidip o eylemi kendi siyasi amaçları doğrultusunda belli bir noktaya taşımayı biz doğru bulmuyoruz. Bu aslında, o halktaki iradeyi, inancı ortadan kaldıracak bir yere taşır. Bu nedenle CHP'nin tavrını gerçekten bir fırsatçılık olarak buluyoruz. Bunun olmaması gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.

BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in doğaya ve çevreye borcunu ödemek için orada bulunduğunu savunan Türk, "Parti anlayışıyla orada değildi. Gerçekten bu büyük bir ciddiyet ile doğaya sahip çıkan insanlarla beraber olmayı esas alan bir yaklaşımdı" dedi.

Diyarbakır'dan Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları'nın (TOMA) Ankara'ya gönderilmesini de değerlendiren Türk, "Düne kadar İstanbul, Yozgat, Ankara, Kayseri'den TOMA'lar geliyordu, özel kuvvetler geliyordu. Şimdi Diyarbakır'dan Ankara'ya gidiyor. Bu süreçle de ilgilidir. Bizim gönlümüz isterdi ki TOMA'lar olmasın, halkın üzerine yürümesin. Buna başvuracak mantıkla siyaset yapılmasın" diye konuştu.

Demokrasi ve özgürlük mücadelesini birlikte ortaklaştırarak Türkiye'yi daha iyi günlere getirmeyi istediklerini kaydeden Türk, şunları söyledi:

"Bu doğru eylemi destekleyen halkı başka farklı noktaya çekmek isteyen grupların olabileceğni biliyorduk. Biz bu yaklaşımın yanlış olduğunu ifade ediyoruz. Biz isteriz ki demokrasi ve özgürlük mücadelesini birlikle ortaklaştırarak Türkiye'yi daha iyi günlere getirelim. Yoksa o yerde olay olmuş, bu yerde eskiden oluyordu, bu tarz düşüncelerle meselelere bakamayız. Çünkü biz özgürlüklerle demokrasiyi herkes için istiyoruz herkes için çabalıyoruz."

 

Editör: Haber Merkezi