Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı Adayı Mehmet Metin Önal Bismil Haber gazetesini ziyaret etti.
7 Haziran 2015 günü yapılacak Milletvekili Genel Seçimleri öncesi AK Parti’den Diyarbakır Milletvekili aday adaylığını açıklayan Mehmet Metin Önal, Bismil Haber gazetesi ziyaret ederek gazete temsilcileriyle fikir alışverişinde bulundu. Basın mensubu arkadaşlarımıza, ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışından taviz vermedikleri için ve yerine getirdikleri başarılı hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
 

Ak Parti Diyarbakır milletvekili Aday Adayı Mehmet Metin Önal, “Önümüzdeki genel seçimlerin şehrimize, ülkemize, hayırlı olmasını dilerim. Bu seçim, yeni Türkiye’nin, yeni anayasanın seçimidir. Geçmişin karanlık günlerinden kalan cunta oluşumu anayasa, ve insan hakları gözetilerek, milletimizin takdiri ile yeniden düzenlenecek, Allah’ın izniyle yeni Türkiye’nin inşasında önemli adımlar atılacaktır. Biz de bu yolda tüm deneyimimiz milletimizin hayrı için ortaya koymak, halkımıza hizmet etmek gayesiyle yeni bir adım atmış bulunmaktayız” dedi.

25 yıllık meslek hayatı boyunca çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev aldığına dikkat çeken Önal, Çalışma hayatımda Bölge müdür yrd. Ve Bölge müdürü olarak görev yaptım. İçinde olduğu kuruluşlarında gencinden yaşlısına varıncaya kadar birçok vatandaşla biraya geldiğini söyledi.

Önal: Tecrübelerimi milletimizin hizmetine sunmak için aday adayıyım

Görev aldığı kurum ve kuruluşlarda edindiği tecrübelerini milletin hizmetine sunmak için aday adayı olduğunu söyleyen Önal şu açıklamalarda bulundu:

Gerek meslek hayatımda, gerekse siyasi çalışmalarımda, yapmış olduğum çalışmalarımdan kaynaklanan tüm tecrübemi daha etkin bir şekilde milletimizin hizmetine sunmak istiyorum. Bu seçimin yeni anayasa, yeni Türkiye ekseninde odaklanmış olması nedeniyle yapılacak yeni anayasaya da katkı sunabilmek adına  hayatım boyunca içinde bulunduğum AK Parti camiasından  Milletvekilliğine aday adaylığı için başvurumu yapmış bulunmaktayım.” Dedi.

 
Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bismil gazetesi temsilcileri ise, Ak Parti Diyarbakır  Milletvekili Aday Adayı Mehmet Metin Önal’a seçimlerde başarı dilediler.
 
Mehmet Metin Önal Kimdir
02.05.1955 tarihinde Diyarbakır Çınar ilçesi Meydan köyünde dünyaya geldi. İlköğrenimini doğduğu köyde tamamladıktan sora orta öğrenimini Diyarbakır Ziya Göklap orta okul ve lisesinde okudu. Lisan eğitimini ise Dicle üniversitesi eğitim Enstitüsü Fransızca bölümünü bitirerek tamamladı. 
Çalışma hayatına Diyarbakır vakıf öğrenci yurdu müdürü olarak başladı. Ve ardından aynı kurumda şube müdürü, bölge müdür yardımcısı ve bölge müdürü görevlerinde bulundu. Bölge müdürlüğü görevinin 5. Yılında 28 şubat baskıları sonucu 2000 yıllı Temmuzunda zorunlu olarak emekliliğe ayrıldı. Evli ve 5 çocuk babasıdır. 
3.20150226173342.jpg
2.20150226173257.jpg
 
Editör: Haber Merkezi