Midyat ilçesinde sivil toplum örgütlerince "Mısır'a Destek ve Darbelere Hayır" mitingi düzenlendi.

Midyat Eğitim Bir-Sen, Diyanet-Sen, Din-Bir-Sen, Özgür Eğitim-Sen, Midyat-Der, Azim-Der ve Umutla Yaşam Derneği işbirliğiyle, görevden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yönelik askeri darbe ile sivillere yönelik yaşanan silahlı saldırıları kınamak amacıyla Estel Köşk Meydanı'nda miting düzenlendi.

Midyat Eğitim Bir-Sen Başkanı Abdulkadir Altay, mitingde yaptığı konuşmada, Mısır halkının yanında olmak ve yapılan zulmü lanetlemek için bir araya geldiklerini söyledi.

Altay, "Peygamberimizin, 'Müslümanlar kardeştir' hadisinin yerini bulması gayesiyle dünyanın çeşitli yerlerinde zulüm, baskı ve şiddet altındaki insanlara destek olmak ve acılarını hissetmek için toplandık" diyerek, ramazana savaş, yokluk, baskı, şiddet, terör, sürgün ve işgallerin gölgesinde girmenin hüznünü yaşadıklarını belirtti.

Altay, şöyle konuştu:

"Zalimlerin isimleri değişse bile zulüm aynı zulüm olarak sürmektedir. Şimdi ümmet olmanın tam zamanıdır. Mısır'a, Suriye'ye, Filistin'e, Doğu Türkistan'a, Myanmar'a sahip çıkmanın zamanıdır. Yek vücut olup dünyaya sulhu, ferahı, mutluluğu getirmenin zamanıdır. Dünyaya barışı getirecek, dünyayı imar edecek ancak Müslümanlardır. Bunun da ilk adımı Mısır'a ve Suriye halkına sahip çıkmaktır. İslam birliğini kurmaktır."

Türkçe ve Kürtçe yapılan konuşmaların ardından Mısır, Suriye ve birçok bölgede silahlı saldırı sonucu hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı, dualar edildi.

Mitingde, sık sık tekbirler getirilip, Muhammed Mursi ve İhvan lehine sloganlar atıldı.

Editör: Haber Merkezi