Türkiye’de hastanelerde yaşanabilecek yoğunluğun önüne geçilmesi için 2011 yılında hayata geçirilen Merkezi Hastane Randevu Sistemi (182 MHRS), hastanelerdeki doktor eksikliğinden dolayı büyük mağduriyetlere neden oluyor.

Türkiye’nin tüm illerinde ve ilçelerinde olduğu gibi Bismil’de de Covid-19 vakalarında yaşanan artış poliklinik hizmetlerinin aksamasına sebep oldu. Devlet hastanelerinde Covid-19 hastaları dışında neredeyse hasta bakılmazken, halk adeta özel hastanelerin inisiyatifine terk edildi.

“Randevu ya 15 gün sonra ya da yok”

MHRS’yi sürekli aramalarına rağmen randevu bulamakta zorluk yaşadıklarını belirten İhsan Şahin “Her aradığımızda ya ulaşılamıyor ya da randevular dolu deniliyor. Hasta insanlar bu durum karşısında mağdur duruma düşüyor. Bu durumda biraz hasta olan kişi randevu bulana kadar hastalığı daha çok ilerliyor. Randevu sistemi an az bir veya 2 gün süre ile randevu vermesi gerekir. Oysaki şu anda aradığımızda bize en az 15 gün sonraya da randevu yok diye cevap veriyorlar. Yetkililer bu MHRS sistemine bir çözüm bulamaları lazım.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi