Sağlık Bakanlığı tarafından ilk olarak Erzurum ve Kayseri'de uygulamaya başlayan MHRS, Bismil’de de Eylül ayının başında faaliyete geçti. Bismil Devlet Hastanesi Baştabibi ve Sağlık Grup Başkanı  Uzm. Dr. Vefik Çelebi  uygulamanın başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada, bakanlığın daha etkin ve verimli bir şekilde sağlık hizmetlerine ulaşılması amacıyla Sağlıkta Dönüşüm Projesi'ni yürürlüğe koyduğunu hatırlattı. Bu programın en önemli çalışmalarından birinin de MHRS olduğuna işaret eden Çelebi, şunları kaydetti:

 ''MHRS, vatandaşların Sağlık Bakanlığına bağlı 2. ve 3. basamak hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezleri için 182 numaralı MHRS Çağrı Merkezini arayarak canlı operatörlerden kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir uygulama olup İlçemizde de telefonla randevu hizmeti başlamış bulunmaktadır.

Bu uygulama ile vatandaşın hastanede muayene olabilmek için artık sabahın erken saatlerinde poliklinik önlerinde beklemek zorunda kalmadığı kaydedilen açıklamaya, şöyle devam edildi:

"Hastalarımız istedikleri hastane, istedikleri poliklinik, hatta istedikleri hekimden, 182 numaralı telefonu aramak sureti ile randevu alabilmektedir. Alınan randevu saatinden en az yarım saat önce tüm hastanelerimizde var olan randevulu sisteme barkod veren bankolardan fişlerini alıp muayenelerini olabileceklerdir. Özellikle hastanelere uzak mesafelerde yaşayan ya da herhangi bir sebeple ulaşım zorluğu çeken hastalarımıza bu sistem büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Normal bir biçimde sabahleyin muayene barkodunu alıp muayene sırasında bekleyen kıymetli hastalarımız ise sonradan gelip muayene olabilen bu hastalarımıza tepki göstermemeli, onların önceden 182 üzerinden randevu almış, saatinde gelmiş hastalar olduğunu bilmelidirler. " diye konuştu.

 Bu sistem, hastanelerde daha iyi kaynak planlanması yapılarak hasta memnuniyetinin artırılması, hastanelerde kuyrukların azaltılması, kaynak kullanımının ve dağıtımının ölçülmesi suretiyle hizmetlerde verim ve kalitesinin artırılmasını amaçlandığını ifade eden Dr. Çelebi,  Vatandaşlarımız, artık 182 numaralı Sağlık Bakanlığı MHRS Çağrı Merkezini arayarak randevularını alabilirler.'' Dr. Çelebi, çağrı merkezinden alacakları randevular için vatandaşlara, randevu zamanından 30 dakika öncesinde ilgili hastanenin ''Merkezi Hastane Randevu Sistemi Hasta Kabul'' bölümüne gelmelerini önerdi. Alınan randevunun iptali işlemi hakkında da bilgi veren Bismil Devlet hastanesi baştabibi ve Sağlık Grup Başkanı  Uzm. Dr. Vefik Çelebi, aldığı randevuyu iptal ettirmek isteyen vatandaşın aynı şekilde 182 numaralı çağrı merkezini arayarak bu işlemi yaptırabileceklerini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi