Mezarlıklarda yapılan çalışmalarla vatandaşlar mezarlık ziyaretlerini daha rahat ve huzurlu bir şekilde yerine getirecek.

Konuyla ilgi konuşan Din İşleri ve Mezarlıklar Müdürü Abdulkadir Çakır;

Belediye başkanımız göreve geldiği ilk günden beri mezarlıklarımıza çok önem veriyor. Yıllarca bakıma muhtaç mezarlıklar temizlenip düzenlendi.

Mezarlıkta gerçekleştirilen çalışmalar sayesinde vatandaşların kabirleri daha rahat ziyaret edebileceklerini belirten Çakır, mezarlıkların içerisinde yaya yolları açtıklarını, mezar ziyareti ve defin için gelen vatandaşların rahat bir şekilde geldiklerini söyledi.

 

Bismil’de Yeni Mezarlık Yeri Yapılıyor

Bismil ilçesinde, yeni mezarlık yapımı ve diğer mahalle mezarlıkların bakım ve temizlik çalışmaları devam ediyor.

Bismil Belediye Başkanı Turgay Gülenç, Bismil Sanayi Mahallesinde 300 bin metrekarelik alanda yeni bir mezarlık oluşturulduğunu, mezarlığa en kısa zamanda defin işlemlerinin yapılabileceğini söyledi.

Sanayi Mahallesinde yapılacak olan yeni mezarlık hakkında bilgi veren Bismil Belediye Başkanı Turgay Gülenç, İlçemizde diğer mezarlıkların bitme aşamasına geldiğini ve yeni mezar alanı ihtiyacının olduğunu belirterek, “Bu kapsamda Sanayi Mahalle’de yaklaşık 300 bin metrekarelik yeni bir mezar alanı oluşturma çalışması başlattık. Yapacak olduğumuz yeni Mezar alanının kilitli parke ve aydınlatmasının yanı sıra mevcut tüm mezarlara numara verilip, mezarlık bilgi sistemi de oluşturacağız” dedi.

30-011.jpgcenaze-4.jpeg

Editör: Haber Merkezi