Edinilen bilgilere göre, satışı yasaklanmış olmasına rağmen piyasadan bir türlü toplatılmayan ve çocukların eğlenmek için kullandıkları torpilden çıktığı sanılan yangın, Sinan köyü sakinlerinden Eyüp Parça, Bedreddin Parça, Salih Sarı ve Abdürrahim Öztekin'e ait meyve bahçelerinin heba olmasına sebep oldu.

Olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri gelene kadar köylülerin seferberliğiyle yangın söndürüldü. Gelen itfaiye ekipleri soğutma çalışmaları yaptı.

Köy sakinlerinden Eyüp Parça, “Çocukların eğlence olarak patlattıkları torpilden çıktığını tahmin ettiğimiz yangın kısa sürede meyve bahçelerimizi sardı. Yangına müdahale için köylüler seferber oldu. Evlerden çektiğimiz su hortumların yanı sıra alevlere müdahale için su bidonları ve kovalarla su taşıdık. Taşıdığımız sularla beraber yangına küreklerle de müdahale ettik. Yangında meyve bahçelerinin yanı sıra köylülerin çalı çırpıları da yandı. Hasarımızın ne kadar olduğunu bilmiyoruz. Mağdur olduk. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.” dedi. 

Editör: Haber Merkezi