Dernek binasında düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Mevlit okunmasıyla başladı.

 Daha sonra günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Vefa-Der yönetim kurulundan Rıfat Yıldız hoca, Peygamber Efendimizin (sav), her yönünle örnek olduğunu belirtti.

 Bazı İslam düşmanlarının Kuran'ın ortadan kaldırılamayacağını anladıkları için Resulullah'a (sav) iftira atmaya başladığını ifade eden Yıldız, Danimarka, Hollanda gibi ülkelerde ve onun benzeri yerlerde peygamberi yanlış tanıtmak için çirkin hareketler içine giriyorlar. Avrupa ülkelerine baktığımızda gençlik harap olmuş durumda. Uyuşturucu had safhaya ulaşmış, nerdeyse bakkal ve marketlerde satılmakta, gençler, aile ortamında saygı sevgiden mahrum kalmış durumda.

 Bugün bizim ülkede de maalesef gençlik onlara benzemeye çalışıyor. Hâlbuki Hz Muhammed (sav), insanlara rahmet olarak gelmişti. Fitneyi, alkolü, zinayı insanlara zülüm yapmamayı ve adaleti getirdi" dedi.

 Tüm Müslümanların özellikle de gençlerin Avrupa'yı değil, Resulullah'ı (sav) örnek almaları ve hayatlarını ona göre düzenlemeleri gerektiğini belirten Yıldız, Resulullah'ın (sav) hayatının, Kuran'ı yaşamak olduğunu vurguladı.

 

Yapılan sohbetin ardından katılımcılara verilen ikramla program sona erdi.

Editör: Haber Merkezi