Özel bir  düğün salonunda gerçekleşen programa Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel, Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Abdurrezzak Ateş, İlçe Emniyet Müdürü Ersin Erdoğan, İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Kızılkaya , HÜDA PAR İlçe Başkanı Ali Bilmez, Ak Parti Bismil Belediye Meclis üyesi Mahmut Vural, İlçe milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, Siyasi parti temsilcileri  ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerle başladı. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yılın temasını gençlik olarak ele aldığını kaydeden Müftü Durmuş, “Gençlik bizim için büyük bir nimet. Bu nimet aynı zamanda bize büyük bir sorumluluk yüklüyor. Çünkü; iyi eğitilmiş, donanımı yüksek, milli ve manevi değerlerine bağlı geleceğine, geçmişinden aldığı güçle emin bakan gençliğe ihtiyacımız var.
Gençlerimizi, Muhammedi bir anlayışla yetiştirmeliyiz ve Peygamber efendimizin ahlakına sahip nesiller ancak memleketimize ve milletimizin birliğine, dirliğine katkı sağlayacaktır şeklinde konuştu.

"Hazreti Muhammed'i örnek almalıyız”
 Mevlid Kandili’nin Müslümanların bayramı olduğunu belirten Bismil Kaymakamı ve  Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel, ‘ Bugün neşe ve sevinç günüdür. Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin doğumu vesilesiyle kutladığımız Mevlid-i Nebi de özel günlerin başında yer almaktadır. Peygamber efendimizin doğumuyla karanlıklar aydınlığa kavuşurken, insanlığa rahmet ve sevgi sunulmuştur.  Birlik, beraberlik ve kardeş duygularının geliştirerek vatandaşlarımızla bir arada olmanın vesilesini oluşturduğumuz bu özel günde  Tüm İslam Aleminin ve vatandaşlarımızın Mevlid  Kandilini kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim’ dedi. 

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda, Hazreti Muhammed'in gençliğinden örnekler veren Yüksel, günümüz gençliğinin peygamberin yolundan gitmesinin önemine değindiği konuşmanın ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Hazreti Peygamber ve Gençlik konulu sinevizyon gösterisi izlendi.

 Sinevizyonun  ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Abdurrezzak Ateş tarafından ‘Hazreti Peygamber ve Gençlik’ konulu bir konferans verildi.

01-119.jpg02-171.jpg03-140.jpg04-077.jpg05-053.jpg

Editör: Haber Merkezi