MESELA VATANDAŞ-MESELA BAŞKAN

Bu yazımı asla ve asla parti ayırımı yapmadan vatandaşın nasıl vekiller nasıl başkanlar isteği konusunda kalemimim döndüğü kadarıyla içimden gelenleri yazmaya çalışacağım.
Binlerce değerli kardeşlerimiz ağabeylerimiz  başkanlık için aday adaylığına başvuruda bulunmuş ve adaylar belirlenmiş.

Başvuruda bulunan herkesin söyledikleri aynı. Halka hizmet, Memleket, Bölge, Ülke, Dava, ve vatandaş diyor. Doğru söylüyorlar aslında. Oysaki kendileri de birer vatandaş. Bundan önceki dönemlerde de adaylar da aynı şeyleri söylemişti. Seçilip vekil yada başlan olanlar da aynı şeylerden bahsetmişti. Hatta il, ilçe Belediye Başkanları, partilerin il ilçe başkanları, teşkilat başkanları, STK’lar kısacası seçimin olduğu her yerde aynı şeyleri duymuştuk. Taki seçimler bitip seçilene kadar aynı şeyleri söyleyip durdular.
 

Buraya kadar hiçbir sorun yok. Sorun bundan sonra başladı. Maalesef seçildikten sonra her şey unutuldu. Yani vatandaş bir çoğunun umurunda bile olmadı.


Nasıl olsun ki ?
Neden olmadı ki ?
Cevap gayet basit.


            Çünkü hiç biri vatandaş gibi yaşamadı. Vatandaşı anlamak için vatandaş gibi yaşanmalı aslında. Böyle düşünecek ve böyle yaşayacak olanlar bu makamlarda olması gerektiği düşüncesindeyim aslında.


            Peki seçilen arkadaşlarımız vatandaş gibi nasıl yaşayacaklar. Dilerseniz biraz bunun üzerinde duralım.


            Mesela; Bir sabah işe giderken özel araçlarını bir kenara bırakıp minibüs yada otobüse binip işlerine yada gidecekleri yerlere öyle gitsinler. Görsünler vatandaş ne gibi sıkıntılar yaşıyor. Görsünler de ona göre ulaşım hizmeti yapsınlar.


            Mesela; ALLAH korusun Kendileri yada çocukları hastalandıkları zaman özel hastaneler yerine, özel ilgi ve ayrıcalık beklemeden Devlet Hastanesine gitsinler. Sıra alsınlar. Muayene olup tahlil, tetkik vb. işlemlerini yapsınlar ve görsünler vatandaşın sağlık hizmetlerinde yaşadıkları sorunları. Görsünler de ona göre sağlık hizmetleri yapsınlar.


            Mesela; Çocuklarını özel okullar yerine Devletimizin okullarına kayıt yapmak istesinler. Ama ayrıcalık beklemeden yada kabul etmeden yapsınlar. Böyle ücra okullar olsun bu okullar. Görsünler vatandaş biricik yavrularını ne şartlarda okutuyor. Görsünler de ona göre eğitim hizmeti yapsınlar.


            Mesela; Kendi çocuklarını İl spor kurumlarının spor kurslarına yazdırsınlar ve çocuklarını götürüp getirsinler. Görsünler vatandaş çocuklarına ne şartlarda spor yaptırmaya çalışıyor. Görsünler de ona göre spor hizmeti getirsinler.

            Mesela; çarşıda pazarda dolaşıp vatandaşla sohbet etsinler dertlerini dinlesinler. Oralarda ekonominin ve gündemin nabzını tutsunlar. Görsünler vatandaşın dertleri neler. Görsünler de ona göre çözüm üretsinler.


            Mesela; Bir kahveye girsinler. Vatandaşın demli bir çayını içsinler. Ama onlar konuşmasın. Bıraksınlar vatandaş konuşsun onlar yalnızca dinlesin ve gereken notları alsınlar.


  •           Mesela; seçildikten sonra bunları yapsınlar. Seçim bölgelerindeki sorunları tespit edip ilgili Banaklıklarımıza gitsinler. Bakanlarımızla, Cumhurbaşkanımızla görüşsünler. Taki o sorunları çözene kadar takip etsinler. Sorunu çözdükten sonra da hem kendileri ile gurur duysunlar. Hem de onu seçenler onunla gurur duysunlar.


MESELA-MESELA-MESELA
 

O kadar çok mesela var ki. Onları da bulup çalışsınlar. Bulamazlarsa bize gelsinler biz onlara daha çok mesela buluruz. Çünkü biz vatandaşız.
 

  •           Kısacası vatandaşı anlamak için vatandaş gibi yaşasınlar diyorum.
    Bu güne kadar yapılmadı. Bundan sonra yapılsın.

 İNŞAALLAH SEÇİLENLER SEÇENLERİ UNUTMASIN…