Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ali İhsan Merdanoğlu, Son zamanlarda tarımsal sulamada kullanılan elektrik enerjisi fiyatlarında ve çiftçimize elektrik enerjisi temin eden kurumlardan dolayı çok ciddi şikâyetler gelmektedir. Elektrik faturalarını incelediğimizde görülen o ki geçen yıl aynı döneme ait faturalar ile bu yıl aynı döneme ait faturalar karşılaştırıldığında yüzde yüzü aşan artışlar görülmektedir. Böyle bir durumda tarımsal üretimin devamlılığı giderek imkânsız hale gelmektedir.
Elektrik enerji fiyatları bu doğrultuda devam ettiği sürece Bismil ovasında yetiştirilen birçok ürünün üretilmesi ekonomik olarak imkânsız hale gelecektir. Elektrik fiyatlarında aşırı artışlar görülmesine rağmen hiçbir tarımsal ürün fiyatında bu artış olmamıştır.
Elimizde çiftçilerimizden bize ulaşan geçen yılın ve bu yılın aynı dönemine ait elektrik faturaları bulunmaktadır. Fatura toplam rakamlarına bakıldığı zaman aynı üründe, aynı alanda kullanılan enerji birim maliyetinde iki yıl arasında neredeyse 2 kat fark olduğu gözlenmektedir.
 
Acilen Sulama Kanallarının Faaliyete geçmesi Lazım.
Merdanoğlu, "Sulama projesi kapsamında yapımı süren barajların bir an önce tamamlanması gerekiyor. Çünkü çiftçi elektrik faturaları yüzünden büyük zarar görüyor. Önümüzdeki yıl da benzer bir durum yaşanması halinde çiftçilerimiz ürün ekemeyecek.
Acilen gecikmiş olan sulama kanallarının önümüzdeki yıl içerinde faaliyet geçmesi lazım dedi.
2-153.jpg
 
Editör: Haber Merkezi