Programa Ak parti Bitlis ve Muş İl Koordinatörü 22. Ve 23. Dönem Diyarbakır Milletvekili Ali İhsan Merdanoğlu ve ilçede faaliyet gösteren İslami STK’lar  katıldı.
Ak parti Bitlis ve Muş İl Koordinatörü 22. Ve 23. Dönem Diyarbakır Milletvekili Ali İhsan Merdanoğlu, programda yaptığı konuşmada  Bismil’de Bulunan İslami STK’ların öneminden bahsetti.  Merdanoğlu " “Türkiye yönetim sistemini değiştiriyor. Darbelerin, krizlerin, kaosların sebebi olan mevcut sistem yerine dünyanın en gelişmiş ülkelerinin kullandığı sisteme geçiyoruz. Biz diyoruz ki, İşimiz Hizmet, Gücümüz Millet Kararımız Evet. 16 Nisan Halk Oylamasında Türkiye “EVET” ile güçlenmeye devam edecektir.” diye konuştu.  

Merdanoğlu, Hayır cephesindeki CHP ülkede birlik ve beraberliği bozmak için elinde geleni yapıyor. Çünkü bunların zihniyeti bu darbelerle beraber olmak onları savunmak dertleri biz yönetelim biz olalım. ülkeye ve millete dertleri yok. Darbe anayasası değişmesi için hayır diyor. Hdp'ye bakıyorum CHP nin kuyruğuna takılmış oda hayır diyor ya siz değil misiniz sürekli darbe anayasasında şikayet eden bu sistem Kürt halkına zülüm ediyor özgürlüklerini kısıtlıyor. Asimilasyon politikası uyguluyor. İşte Kürt kardeşim için fırsat hem anayasa değişimi hemde sistem değişimi evet diyelim bunlarında dertleri anayasa sistem değişikliği veya Kürt halkı değil dertleri başkadır. Bu anayasa bu sistem Türkiye'nin bedenine dar geliyor . Gelişen ve büyüyen Türkiye yavaşlatıyor bu nedenle yeni anayasa ve güçlü bir yönetim yani başkanlık sistemi bir an önce geçilmesi gerekmektedir. 16 nisan pazar günü evet mührü basacağız. Kürt kardeşlerimi büyük çoğunluğu kendisi ve çocukları bölgemiz için evet diyeceğini evet'ie destekleyeceğini kanaatindeyim bunu yaptığım referandum çalışmasında ve ziyaretlerde gördüm. dedi. 
 

06-019.jpg

Sivil Toplum Kuruluşları adına açıklaması yapan İlim Yayma Cemiyeti Bismil Şube Başkanı Mehmet Şerif Aras “Türkiye çok kritik, çok zor günlerden geçiyor. Ümmetin son kalesi Türkiye küresel saldırılarla karşı karşıya. 15 Temmuz'da bunu başaramadılar. İnşallah bundan sonra da başaramayacaklar. 15 Temmuz'da millet meydanlarda kahramanca tankların önüne yatarak, kurşunlara gövdesini siper ederek bu alçakça işgal girişimini engelledi. Ama bu saldırılar ve kuşatmalar sadece tanklarla, silahlarla, kurşunlarla yapılmıyor. Yıllarca Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak, ekonomisini çökertmek ve sosyal hayatı dizayn etmek  isteyen küresel güçler var.
İşte bu yüzden siyasi ve ekonomik istikrarı sağlayacak güçlü bir  sisteme de ihtiyacımız var. İşte bu yüzden, güçlü bir Türkiye için yeni anayasaya evet diyoruz.

02-112.jpg03-089.jpg04-053.jpg05-033.jpg


 

Editör: Haber Merkezi