Kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı tanıyan yasa tasarısı bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanacak.

Tasarının yasalaşmasının ardından başlayacak toplu sözleşme süreci sonunda kamu görevlilerinin 2012 yılı zam oranları belli olacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu bugün saat 14.00'te toplanacak. Gündemdışı konuşmaların ve grup önerilerinin ardından kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı tanıyan yasa tasarısı görüşülecek. Söz konusu yasa tasarısı berbaberinde önemli değişiklikler getirecek.

Bu bağlamda kamu görevlileri de işçiler gibi 2 yılda bir toplu sözleşme masasına oturacak. Toplu sözleşme masasında zam oranlarının yanı sıra harcırah, doğum-ölüm yardımı gibi memurların Mali ve sosyal hakları da düzenlenecek.

Yüz binlerce memuru ilgilendirdiği için hepsinin merakla beklediği 2012 yılı zam oranları da yasanın çıkmasıyla birlikte netliğe kavuşacak.

Tasarının yasalaşmasının ardından tasarı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunulacak, bu onayın ardından da toplu sözleşme süreci başlayacak, sürecin sonunda da artık memur maaşlarına yapılacak zam miktarı tamamen belli olacak.

Tasarının kabul edilmesinin ardından memurlar uzun süredir talep ettikleri ve bekledikleri bazı haklara kavuşmuş olacaklar.

 

Editör: Haber Merkezi