Devlet Personel Başkanlığı, memur sendikaları konfederasyonlarına çağrı yaparak, toplu sözleşme tekliflerini, 24 Nisan mesai bitimine kadar bildirmelerini istedi.

Devlet Personel Başkanı Mehmet Tekinarslan imzasıyla, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESK'in yanı sıra hizmet kolunda yetkili sendikaların genel başkanlarına yazı gönderildi ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu gereğince 2012 ve 2013 yıllarına ilişkin toplu sözleşme görüşmelerinin bir ay içinde başlayacağının hüküm altına alındığı belirtildi.

''2012 ve 2013 yıllarına ilişkin toplu sözleşme görüşmeleri daha sonra bildirilecek tarih, yer ve saatte başlayacaktır'' ifadelerine yer verilen yazıda, konfederasyonlar ve sendikalarca hazırlanan toplu sözleşme tekliflerinin, 24 Nisan mesai bitimine kadar yazılı olarak ve elektronik ortamda Başkanlığa bildirmesi istendi.

Toplu sözleşme masasına kimler oturacak?

Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti'nde yer alacak konfederasyon ve sendikalar adına yönetim kurulunca yetkilendirilmiş başkan ve temsilcilerle bu kişilerin herhangi bir sebeple görüşmelere katılamaması durumunda yetkili yedek temsilcilerin isimlerinin de en geç yarın mesai bitimine kadar Devlet Personel Başkanlığı'na bildirilmesi gerekiyor.

Yarın mesai bitimine kadar, konfederasyonlar adına Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nda yer alacak üyelerle yedek üyelerin isimlerinin yanı sıra, konfederasyonlarca Kamu Görevlileri Hakem Kurulu üyeliği için Bakanlar Kurulu'na sunulmak üzere öğretim üyelerinin isimleri de Başkanlığa gönderilecek. Ayrıca, bu kapsamda, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti'nin her bir üyesi tarafından belirlenecek birer kişi olmak üzere toplu sözleşme görüşmelerine teknik heyet olarak iştirak edeceklerin adları da Başkanlığa bildirilecek.

 

Editör: Haber Merkezi