Enerji Bakanı Taner Yıldız gün ışığından daha fazla yararlanmak ve verimliliği artırmak için mesaiyi saat 6-7 civarında başlatmak ve cumartesiyi de çalışma günlerine dahil etmek için hazırlık yaptıklarını söyledi. Taner Yıldız'a göre zaten esnaf bunu yapıyor ücretliler de yapabilir.

Posta gazetesinden Hakan Çelik ile sohbet eden ve enerji verimliliği konusunda bir dizi girişime öncülük etmek istediklerini anlatan Bakan Taner Yıldız, "Amerika ve Avrupa'daki bazı ülkelerde mesai sabah saat 06:00-07:00 civarında başlıyor. Türkiye'de de bunu uygulamak istiyoruz" dedi.

'ESNAF YILLARDIR YAPIYOR, DEVLET NİYE YAPMASIN'

Bakan Yıldız "Mesai erken başlayınca erken bitecek. Böylece gün ışığından daha fazla yararlanacağız. Esnafımız zaten bunu yıllardır yapıyor. Bu aslında kültürümüzde de var. Devlet bunu niye yapmasın ki? Yılda 3 milyar kilovatsaat elektrik tasarruf edebiliriz" dedi.

'AKŞAM DAHA ERKEN UYUSUNLAR'

Bakan Taner Yıldız, 'Çalışanlar uykusundan fedakarlık yapacak" sorusuna "Uyku süresinde azalma olmaz. Vatandaş akşam daha erken uyur"yanıtını verdi.

'CUMARTESİ DE YARIM GÜN MESAİ'

Türkiye'nin kalkınma ve zenginleşme için daha katetmesi gereken çok yol olduğunu söyleyen bakan Taner Yıldız, "Cumartesi tam ya da yarım gün mesai yapılması için de harekete geçeceğiz. Zenginleşmeyi ancak çalışmayla elde edebiliriz" dedi.

Türkiye'de cumartesileri yarım gün mesai yapılıyordu. 1973'te çıkarılan kanunla cumartesileri tatil ilan edildi...Ensonhaber

Editör: Haber Merkezi