DİYARBAKIR - Memur Sen Diyarbakır Şubesi son dönemlerde başta Güneydoğu olmak üzere ülke genelinde yaşanan olayları sendika binasında yaptığı basın açıklamasıyla kınadı.

 Saat 11.00'de yapılan basın açıklamasını Memursen Diyarbakır İl Temsilcisi A.Aziz Aslan okudu. Aslan son zamanlarda ülkemizin yeniden şiddet sarmalına girdiğini belirterek " Seçim sonrası başlayan saldırılar ve olaylarda artış, başta bölgemiz olmak üzere tüm ülkemizi endişelendirmektedir. Son günlerde yaşadığımız olaylar 30 yıllık sancılı dönemin tekrarı niteliğindedir. Kan, acı ve gözyaşı yüreklerimizi yeniden sarmaya başlamıştır." dedi.

 Yaşanan ölümlerin bir insanlık ayıbı olduğunu dile getiren Aslan: "Kimden gelirse gelsin, amaç ne olursa olsun masum insanların öldürülmesi insanlık ayıbıdır ve mensubu olduğumuz insanlık dini İslam tarafından reddedilmiştir. Yaşama hakkı hiçbir sebeple sona erdirilemez, sivil yaşam alanlarının savaş alanına çevrilmesi kabul edilemez." diye konuştu.

 Ölümlerin çözüm olmayacağını belirten Aslan, "Ölümlerin çözüm olamayacağını ve kimseye fayda sağlamayacağı bilindiği halde çözüm dilinden uzaklaşmak ve şiddete başvurmak yeni acıları, ölümleri ve çözümsüzlükleri beraberinde getirecektir." şeklinde konuştu.

 Aslan, şiddetten kaçınılması ve uzlaşıcı bir dil kullanılması gerektiğini ve bu sorun un çözüm yerinin meclis çatısı olacağını belirtti.

Editör: Haber Merkezi