Alınan bilgiye göre, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde polis uygulama noktasında yapılan kontrollerde şüpheli görülen bir araç durduruldu. Araçta yapılan aramada tabanca ve el bombaları ele geçirilirken, araçtaki 3 PKK'lı  gözaltına alınarak emniyete götürüldü. 

Gözaltına alınan 3 kişi soruşturma kapsamında, Bismililçesinde yol kontrolleri sırasında bir araçta, örgütün dağ kadrosundan geldikleri belirlendi.

    Araştırmada, gözaltına alınan örgüt mensuplarından birinin, geçen yıl  Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker'in aile mezarlığında annesi ve ağabeyinin  kabirlerinin yakın çevresine patlayıcıları yerleştiren kişiler arasında yer  aldığı ortaya çıktı.

    EMNİYETTEKİ SORGULARI DEVAM EDİYOR

Araçta yapılan aramalarda el bombaları, silah ve mühimmatlar ele geçirildi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne götürülen ve detaylı inceleme yapılan N.C. Ö.O. ile İran uyruklu olduğu belirlenen 3 kişinin sorgusu devam edildiği belirtildi.

Tepe Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince 10 Ekim 2016'da   Tepe  Mezarlığı'na giden stabilize yol üzerindeki bidonda 240 kilogram, Ziyarettepe üzerindeki Eker'in annesi  ve ağabeyinin kabirlerinin yakın çevresindeki 5 noktada da 12 kilogramlık 8  mutfak tüpüne infilaklı fitille irtibatlandırılmış 400 kilogram el yapımı  patlayıcı yerleştirdiği tespit edilmişti. Patlayıcılar, kabirlere zarar  verilmeden kontrollu olarak imha edilmişti.

Editör: Haber Merkezi