AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehdi Eker’in memleketi olan Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nin Tepe Beldesi Ziyarettepe mezarlığında Eker’in anne ve ağabeyinin mezarlarının yakın çevresine tuzaklanmış toplam 640 kilo el yapımı patlaycının bulunmuştu.

Her bayram arefesinde olduğu gibi yine aile mezarlığını ziyaret eden Eker, aile mezarlığına patlayıcı tuzaklanmasına ilişkin, "Buraya geleceğimi düşünenler, hesap edenler, bu kadar kalabalığın olduğunu da biliyordu. Dolayısıyla benimle beraber aslında bu kalabalığa, bu toprakların evlatlarına da bu hain katliam planını yapmışlar" dedi.

Kurban Bayramı dolayısıyla memleketi Diyarbakır'ın Bismil ilçesinin Tepe beldesine gelen Eker'i beraberinde Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar, Ak parti eski Milletvekili Ali ihsan Merdanoğlu, Bismil kaymakamı Turgay Gülenç, Bismil Akparti ilçe başkanı Abdulhadi Akaydın, Ergani Ak parti ilçe başkanı Mehmet Şükrü Sayan, partililer ve vatandaşlar aile mezarlığını ziyaret etti.

Yakınları ve Bismil ve Tepelilerin  ilgisi ile karşılanan Eker, anne, baba ve ağabeyi ile diğer yakınlarının mezarları başında dua etti.

Günümüz, tarihimiz, saatimiz belli. Buraya geldiğimizde akrabalarımız da buraya geldiklerini ifade eden Mehdi Eker, Aslında bir manada onlarla bayramlaşmayı da burada yaparız. Burada çocuklar, kadınlar her yaşta akrabalarım hemşehrilerim, çocukluk arkadaşlarım olur." dedi.

Eker, 8 yıl önce ebediyete intikal eden herkesin iyi bildiği Anadolu'nun bir Kürt kadını olan annesinin mezarının etrafına bombaların döşenmesinin bu milletin evlatlarında, Kürt kardeşlerinin vicdanlarında nasıl bir karşılık bulduğunu ve nasıl duygular uyandırdığını bildiğini aktardı.

Eker, Örgütün arife günü mezarlığa gelebilecek kadın, çocuk, yaşlı yüzlerce insanın ölümüne sebebiyet verecek şekilde hain bir katliam planı yapıldığını anlattı.

Eker ve beraberindekiler daha sonra Tepe beldesinde vefat eden Mehmet Demir'in taziyesine katıldı. 

www.bismilhaber.com 

VİDEO

 

FOTOĞRAFLAR  BİSMİL HABER

3-048.jpg6-015.jpg7-017.jpg9-010.jpg

Editör: Haber Merkezi