Medya-İş Sendikası Genel Başkanı Gürsel Eser, Diyarbakır'da yayın yapan Güncel Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Volkan Eser'i ziyaret ederek, sendikanın çalışmalarını anlattı.
Gazetecilik iş kolunda kısa adı ''Medya-İş'' olan Medya İşçileri Sendikası, Anadolu'daki çeşitli medya kuruluşlarında çalışan basın emekçilerinden yoğun ilgi görüyor.
Kuruluşundan bugüne üye sayısını her geçen gün biraz daha artıran Medya-İş, yerel basında görev yapan basın emekçilerini de çatısı altına alıyor.
Medya-İş Sendikası Genel Başkanı Eser, Güncel Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Volkan Eser'i ziyaret ederek, sendikanın çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Medya-İş Genel Başkanı Eser, sendikaya gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirterek, ''9 Mart 2012'de kurulan sendikamızın şuan Türkiye genelinde 600'ün üzerinde üyesi bulunuyor. Medya İşçileri Sendikası olarak, temel amacımız, gazetecilerin hak ve menfaatleri doğrultusunda sendikal yaşama katkı sunmaktır'' dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Güncel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eser de taşrada çalışan gazetecilere bugüne kadar kimsenin sahip çıkmadığını, ilk defa bir sendikanın yerel gazetecilere sahip çıkma adına çalışmalar yapmasının da mutluluk verici olduğunu söyledi.
Eser, gazete bünyesinde görev yapan çalışanların sendikaya üye olmalarını da desteklediklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: İbrahim Yakut
Yayıncı: Behçet Güngör


 

Editör: Haber Merkezi