ürkiye’nin birçok ilinde 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru mahkûmların sorunlarını dile getirmek ve bu sorunlara çözüm bulmak amacıyla kurulan 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileleri İnisiyatifi’ne ve mağdurlar ile yakınlarına her kesimden destek gelmeye devam ediyor.

28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurlarının yeniden yargılanması gerektiğine işaret eden STK temsilcileri, 20-25 yıldır haksız yere cezaevlerinde olan bu mağdurlarının sesinin duyulması çağrısında bulundular.

Yıllardır haksız yere cezaevlerinde tutuklu bulunan 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurlarının adalet ve yeniden yargılanma taleplerinin en doğal bir hak olduğunu belirten Tüm Gazeteciler İnternet Medyası Yazarlar ve Yayıncılar Derneği (TÜGİYAD) Başkanı Hacı Ali Doğan, İLKHA’ya yaptığı açıklamada, ortada bir adaletsizliğin olduğunu ve medya başta olmak üzere bu konuda herkesin duyarlı olması gerektiğini ifade etti.

"Medyanın bu konuda hassasiyet göstermesi gerekiyor"

Medyanın bu anlamda başarısız bir sınav verdiğine işaret eden Doğan, “İslami manada duyarlı olan bu medyamızın takdir edersiniz ki ülke çapında çok fazla etki gücü yok. Etki gücü olan medyada maalesef birtakım çıkar odaklarının güdümünde hareket ediyor. Bunun sebebini bizler bilemiyoruz. Ama maalesef ciddi anlamda bir samimiyet göremiyoruz. Yani işin temelinde hakkı çiğnenmiş insanlar var. Medyanın bu konuda hassasiyet göstermesi gerekiyor.”çağrısında bulundu.

Her konuda olduğu gibi “Ceza indirimi” konusunda da Müslümanların göz ardı edildiğine dikkat çeken Doğan, “Benim için aslında şaşırtıcı bir durum değil. Çünkü biz bu ülkenin garipleriyiz ve bu ülkenin gerçekten mazlum insanlarıyız. Bizler ortalığı yakıp yıkan insanlar değiliz. Onlar da bunu biliyor. Bizler huzursuzluk çıkartabilecek potansiyeli olan insanlar değiliz. O yüzden de ne yaparlarsa yapsınlar, bu insanlar oturacaklar, ellerini açıp dua edecekler, başka yapacakları bir şey yok. Onun rahatlığıyla af meselesinde de yine maalesef Müslümanların sorunları ve dertleri göz ardı edilmiş oldu.” dedi.

Editör: Haber Merkezi