"DİYARBAKIR DİRENENLERİN ŞEHRİDİR"

AK Parti milletvekillerinin kendilerine ''Siz Kürtleri temsil etmiyorsunuz'' dediklerini öne süren BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Diyarbakır'da yapılan tüm seçimlerden kendi adaylarının galip çıktığını söyledi. Sakık, “Biz kendisini 'Kürt' hissedip, özgürlüğünü savunan her Kürdün temsilcisiyiz. Diyarbakır direnenlerin şehridir. Zindanlarında özgürlük mücadelesi için bedenlerini ateşe verenlerin şehridir'' diye konuştu.

"KÜRDÜ KÜRDE KIRDIRIYOLAR"

Söz alan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten de ''Biz nasıl oy aldık biliyor musunuz? Benim seçim büromu 3 defa bombaladılar. Hiçbir sokakta çalışma yapmadık, köylere giremedik. Kürdü, Kürde kırdırıyorlar. Gelin el ele verelim” dedi.

"KÜRDÜM, MÜSLÜMANIM"

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da “Kürdüm, elhamdülillah Müslümanım. Türkiye Cumhuriyeti'nin onurlu bir vatandaşıyım. 'Bu sorunu birlikte çözelim' dedik, siz adres olarak 'İmralı'yı, 'Kandil'i gösterdiniz” diye konuştu.

'İMRALI'DAN TALİMAT ALMIYORUZ'

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan ise “Hakkari'de, Iğdır'da, Tunceli'de tek vekil çıkaramamışsın. Diyarbakır'da yüzde 65 oy almışız. Aritmetiğiniz yoksa biz ne yapalım? 'İmralı'dan, Kandil'den talimat alıyorsunuz' diyorsunuz. Bizim partimiz halktan talimat alır'' şeklinde konuştu.

ERONAT'A PROTESTO

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat da ''sataşma'' gerekçesiyle söz aldı. BDP milletvekilleri, Oya Eronat kürsüye gelirken, elleriyle ve kitaplarla sıralar vurarak, protesto etmeye başladı. Eronat, protesto nedeniyle bir süre konuşmasına başlayamadı. Bu arada, AK Parti milletvekilleri de ayağa kalkarak, alkışlarla Eronat'a destek verdi.

77 BİN OYUM ÇALINDI

Konuşmasına, BDP milletvekillerinin protestoları altında devam eden Eronat, ''Diyarbakır'da 77 bin oyum çalındı onu kabul ediyorum'' ifadesini kullandı. Eronat, ''Artık Hatip Dicle'yi siz mi kandırdınız o mu sizi kandırdı bilemeyeceğim ama şu bir gerçektir ki Hatip Dicle'nin seçilemeyeceğini bal gibi biliyordunuz. Bile bile halkı kandırdınız, 77 bin oyu halktan çaldınız. Diyarbakır'da aldığınız oy yüzde 65 değil, yüzde 58'tir. Bizim hakkımız 7 vekildir. Çaldığınız oyları hesaplarsanız kaç vekil çıkarmanız gerektiğini de bilirsiniz” diye konuştu.

"YÜREĞİNİZ VARSA..."

Tartışmanın sürmesi üzerine verilen aranın ardından BDP'li Kaplan, ''Yüreğiniz varsa Diyarbakır'da dolaşırsınız. Halkın oylarını çaldınız'' diye bağırdı.

"KİMLİĞİME GEM VURAMAZSINIZ"

Yerinden söz alan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ise''Kürt halkı, Kürt coğrafyası tabirlerinin birliğe ve beraberliğe karşı yapılan yanlış olduğunu'' savunarak, “Türk Milleti ifadesinin içerisinde hepimiz varız” dedi. Bu konuşmanın ardından ayağa kalkan BDP'li Sakık, ''Hiçbir anayasa benim kimliğime gem vuramaz'' diye bağırdı.

Kaynak : internethaber

Editör: Haber Merkezi