Diyarbakır'lı sanatçı, söz ve beste yazarı Şerif Kayhan, 1990'lı yıllarda yaşanan faili meçhul cinayetlerde yaşamını yitirenler için çektiği klibi basın mensuplarına tanıttı. Kayran, "Akrabası olduğum bireyler adına, coğrafyasında bulunduğum halkım adına, bir sanatçı adına istiyoruz ki Gaffar Okan'ın, Behçet Cantürk'ün,Yusuf Ekinci'nin, Ceylan Önkol'un, Vedat Aydın'ın ve cuma namazına giderken vurulan amcamın faillerinin bulunmasını isterim"dedi.

Diyarbakırlı sanatçı, söz ve beste yazarı Şerif Kayhan, "Kapak olsun" adlı albümünde yer alan "Faili Mechul Diyarbekir'de" adlı parçasına çektiği klibi basın mensuplarına tanıttı. Pristij oteldeki tanıtım toplantısında konuşan sanatçı Kayran, "Her şeyden önce bir Diyarbakırlı sanatçı olarak ve yakınlarını faili meçhullere vermiş bir sanatçı olarak bunu bir toplumsal bir görev olarak gördüm. Yaklaşık 6 aydır bu klipin projesiyle uğraşıyoruz. 20 gün montajı sürdü. Halkımıza da sunduğumuz zaman halkımızda beğenecektir. İnşallah yaşadığımız coğrafya için son bulur faili meçhuller. Tabiki faillerin bulunmasını istiyoruz. Akrabası olduğum bireyler adına, coğrafyasında bulunduğum halkım adına, bir sanatçı adına istiyoruz ki Gaffar Okan'ın, Behçet Cantürk'ün, Yusuf Ekinci'nin, Ceylan Önkol'ün, Vedat Aydın'ın ve Cuma namazına giderken faili meçhule kurban giden amcam Dolan'ın faillerinin bulunmasını isterim"diye konuştu.

Şerif Kayran'ın çektiği "Faili Meçhul Diyarbakır'de" adlı klibinde, faili meçhul kurbanları Mehmet Sincar, Musa Anter, Ceylan Önkal, Gaffar Okan, Vedat Aydın ve Behçet Cantürk gibi kişilerin fotoğrafları ve görüntüleri yer alıyor.

 

Editör: Haber Merkezi