Öğrenciler, Yeni tip Coronavirus’ten (Covid-19) dolayı mart ayından beri okulların kapalı olması nedeniyle EBA TV üzerinden uzaktan eğitim ile eğitimlerine devam ediyorlar.

İnternet üzerinden uzaktan eğitim beraberinde bilgisayar, bilgisayar donanımları ve internete olan talepleri artırdı.

Ekonomik durumu iyi olmayan aileler, çocuklarının bilgisayar ve internet ihtiyacını karşılayamadığından dolayı çeşitli mağduriyetler yaşıyor.

Dolar kurunun yükselmesinden dolayı en düşük bilgisayar fiyatı 2 bin ile 2 bin 500 arasında değişirken, kamera, mikrofon vb. donanımlarla birlikte bu fiyat 3 bin lirayı buluyor.

“Bilgisayar ve tableti olmayan öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması gerekir”

Öğrencilerin bilgisayar taleplerini karşılamada zorlandıklarını ifade eden ikinci el bilgisayar satıcı Fadıl Sarısu, “15 yıldır elektronik işi yapıyorum. Özellikle son dönemde Coronavirus hastalığı ve doların yükselmesiyle elektronik cihazların fiyatlarının artması vatandaşlara sıkıntılar yaşattı. Çok fazla talep var ama maalesef bu talepleri karşılayamıyoruz. Pandemiden dolayı öğrencilerin evde eğitim görmesi için her evde bilgisayar ya da tablet olması gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuya el atması gerekir. Bilgisayar ve tableti olmayan öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması gerekir. Bilgisayar fiyatları pahalı olduğundan dolayı bazı aileler bilgisayar alamıyor. Bilgisayar fiyatları çok yükseldi, ikinci el bilgisayar piyasada bulunmuyor. Kısacası zor bir süreçten geçiyoruz.” ifadelerini kullandı.
 

Editör: Haber Merkezi