Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun kapsamında yapılan okul dönüşümlerine göre ''öğrenci aktarımı'' usullerini belirledi.

Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkması kapsamında okullar, ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokulu olarak dönüştürüldü. Gelecek yıl eğitime başlayacak birinci sınıf öğrencilerinin e-kayıtları 23 Temmuz 2012 tarihi itibariyle gerçekleştirildi.

Okulların dönüştürülmesinden sonra okulları değişen öğrencilerin aktarımları il veya ilçe öğrenci yerleştirme komisyonlarınca e-okul üzerinde yapılacak.

Öğrenci aktarımları 5. sınıflar, 5-8. sınıflar ile 2-4. sınıflar için yapılacak. Müstakil ilkokullarda sadece 1-4. sınıf öğrencileri eğitim göreceğinden 5-8. sınıflar planlanan en yakın ortaokula aktarılacak. Bağımsız ortaokullarda ise sadece 5-8. sınıflar eğitim göreceği için 1-4. sınıflar planlanan en yakın ilkokula nakledilecek.

İmam hatip ortaokullarında ise sadece 5. sınıfa öğrenci alınacağından velinin söz konusu okula dilekçe vermesi durumunda ilköğretim kurumundaki öğrencinin, adres kontrolü yapılmaksızın il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince oluşturulan kayıt bölgesindeki imam hatip ortaokuluna aday kaydı yapılacak.

Veli ve öğrenciler mağdur edilmeyecek

Kademeli olarak ilkokula dönüşecek okulların 1-4. ve 6-8. sınıflarına; ortaokula dönüşecek okulların ise 2-4. ve 5-8. sınıflarına kayıt bölgesinden öğrenci nakilleri yıl boyunca alınabilecek.

Öğrenci aktarımları tamamlandıktan sonra 2-8. sınıfların hangi okulda öğrenim görecekleri e-okul üzerindeki veli bilgilendirme sisteminden vatandaşların bilgisine sunulacak.

 A.A

Editör: Haber Merkezi