Deniz altındaki yaşamı konu edinerek daha çok ahlaki değerleri ön plana çıkaran "Mavişin Dünyası" isimli animasyon filmi, uzun süren çalışmalardan sonra youtube de izleyiciyle buluştu.

Keko, Bir Hikâye Bir Öğüt, Güvercin Gerdanlığı ve Çöldeki Işık çalışmalarından sonra 3 boyutlu olarak hazırlanan Mavişin Dünyası, çocukları heyecanlandırdı.

Mavişin Dünyası çalışması hakkında bilgi veren İnci Animasyon Müdürü Nimet Gündüz, söz konusu projenin yaklaşık 2 yıl süren bir çalışmanın ürünü olduğunu söyledi.

Şu ana kadar 10 bölüm yayınladıklarını ifade eden Gündüz, "Hem 'Mavişin Dünyası' isimli youtube kanalımızda hem de Rehber TV'de yayınlanıyor. İlk sezon yaklaşık olarak 29 bölüm sürecek. 24 bölümlük ikinci sezon da bitmek üzere. Tabi ki ekranlara yansıması biraz zaman alacak. İlk sezondan sonra ikinci sezon için biraz ara vermeyi düşünüyoruz." dedi.

"Projemizde manevi eğitimler vermeye çalıştık"
Mavişin Dünyası çalışmasında özellikle vermek istedikleri mesajlara değinen Gündüz, "İşlemiş olduğumuz hikayeler; gerçek dünyada bir çocuğun karşılaşabileceği durumlardır. Toz pembe bir dünyadan ziyade kandırılma, laf taşıma gibi konuları işlemeye, bu konularda anne-babalara bilinç vermeye çalıştık. Mesela ilk bölümde, herkese güvenip her yere gidilmemesi gerektiği, bu tür durumlarda başa gelebilecek olumsuzlukları anlatmaya çalıştık." ifadelerini kullandı.
Gündüz, "Özellikle yayınlanan bir bölümümüzdeki sahneden bahsetmek istiyorum. Söz konusu bölümde kötü karakterimiz Avan, Gümüş'e 'Şu karanlık yere gir, seni saklayacağız.' diyor. Gümüş'ün karanlık yere girip girmeme konusundaki tereddüdünü gören Avan'ın, 'Korkuyor musun?' sorusu üzerine Gümüş, bir anlık 'Hayır korkmuyorum.' diyerek o karanlık yere giriyor. Burada vermek istediğimiz mesaj; çocuklarımıza 'Hayır.' demeyi öğretmeliyiz. Gümüş'ün orada 'Evet korkuyorum.' dememesi gibi bir üstünlük hesabıyla başlarına olmadık belalar açabiliyor. Çalışmalarımızda bunun alt yapılarını ele alarak 'Evet korkuyorum.' diyebilmenin mesajlarını vermeye gayret ettik." şeklinde konuştu.

 

54-017.jpg
 

Editör: Haber Merkezi