Gaffar OKKAN’ı tanımayan yoktur. Diyarbakır’ın şehit Emniyet Müdürü. Şehre geldiği günden itibaren çok kısa bir süre içinde Diyarbakırlıların GAFFAR BABASI oldu. Çünkü o milletin teline dokundu. Halkın içine girdi. Halktan biri oldu. Kapısına gelenle tek tek ilgilendi. Spora çok büyük destek verdi. Diyarbakır Sporun adeta başkanı gibi oldu. Buda milletlin sevgisini saygısını kazanmasına neden oldu. Ondadır ki bu durumdan rahatsız olanlar ona kalleşçe pusu kurdular. O ve 5 arkadaşı bundan 18 yıl önce şehit oldu. Diyarbakır hala onu unutmadı unutmayacak ta. O güzel insanı anlatmak ne kelimelere sığar nede bu yazıya.

ALLAH rahmet eylesin. Ruhları şad olsun.

Şu an güzel ilimiz Mardin’de öyle bir vali var işte. Onun yaptıklarını, halkla olan diyalogunu ve Mardin de spora verdiği müthiş desteği görünce İşte Mardin’in Gaffar OKKAN’ı diyorum. Çünkü Mardin haklı da ona Vali Baba diyor. Mardin Valimiz sayın Mustafa YAMAN’dan bahsediyorum.

Bir spor sevdalısı olmam nedeni ile maçları yakından takip ediyorum. Fırsat buldukça da gidip izliyorum. Geçen hafta Mardin Büyükşehir Belediyesi Bayan Basketbol takımının maçını izlemek için Mardin’deydim. Şehre iner inmez Mardin’deki değişikliği hemen fark ediyor insan. Bizleri karşılayan sevgili dostlar ile biraz sohbet ettik. Onlardan dinledik olanı biteni. Sayın Valimizi Mustafa YAMAN’ın yada Vali Babanın Mardin’deki  yaptıklarını. Belediye Başkan Vekili olan Vali Baba Mardin halkı tarafından meğer ne kadar seviliyormuş. Tabi bu sevgi de durup dururken ortaya çıkmamış.

Anlattılar bizlere Vali Babanın halkla nasıl iç içe olduğunu. Halkın sorunlarına çareler ürettiğini. Spora verdiği desteği. Şu anda Futbol, Basketbol, Voleybol, Hentbol, Atletizm, Bisiklet, Vücut Geliştirme dallarında takımların var. Bu takımların kurulması için talimatlar vermiş ve bunu da kısa zamanda sonuçlandırmış. İnanırmısınız Futbol haricinde diğer alanlarda Mardin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü 1. Liglerde yani Profesyonel olarak liglere katılım sağlamaktalar. İnanamadım tabiî ki. Bu kadar kısa sürede bu kadar takım. İsteyince oluyormuş demekki. Bölge adına spor adına çok sevindim bu gelişmelere.

Sonra dostlardan ayrılıp şehre girdim. Hiç tanımadığım kişilerden, esnaflardan hatta polis arkadaşlardan sordum. Onlarla yaptığımız sohbette anlattılar Vali Babayı

 - Şans bizden yana, bu şansı iyi kullanacağız dediler.

Sonra Basketbol maçını izlemek için salona geçtik.. Bizden önce de voleybol maçı vardı. Artuklu spor salonunda hatırı sayılır bir kalabalık salonu doldurmuştu. Maçımızı heyecanla izledik. 2. Yarı Vali Baba geldi. Maç boyunca tribünler Mardin, Mardin ve Vali Baba sesleri çınlıyordu. Maçın bitimi ile Vali Baba hemen sahaya indi. Önce rakibi kutladı. Sonra takımının sevincine ortak oldu. Olan biteni bana ayrılan yerde ayağa kalkarak izliyordum. Oradaki dostlar

–Abi Vali Baba ile röportaj yap dediler.

- Gerek varmı? dedim. Gerek yok tabi her şey ortada. Olan bitenin hepsi röportajdı benim için.

Vali Baba ile bir araya geldik. Sorduk birbirimizi hoş geldiniz dedi. İlk sözü

-Takım nasıldı?

-Takım da sizde harikasınız dedim.

Ayak üstü o kadar samimi o kadar içten bir sohbet ettik ki. Burada yaşayan insanların neden Vali Beye Vali Baba dediklerini bir kez daha anladım ve şahit oldum. İşte o anda gözümün önüne Rahmetli Gaffar Baba geldi.

Bu iki isim yaptıkları ile birbirlerine ne kadar benzediklerini fark ettim. Yazımın başlığına da o anda karar verdim.

Böyle Valilerimizin, Belediye Başkanlarımızın, Emniyet Müdürlerimizin sayısının artması tek isteğimiz. Lütfen bu iki değer örnek alınsın.

İyi ki varsın VALİ BABA 

30-016.jpg