Ankara Devlet Opera Balesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Gülru Hadanoğlu, etkinlikler ile ilgili Mardin Valiliği Mehmetçik Toplantı salonunda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Hadanoğlu, 28 Kasım da Atatürk Kültür Merkezinde Pop sanatçısı Atiye'nin de onur konuğu olacağı özel konser verileceğini ertesi gün ise operet gösterisinin düzenleneceğini söyledi.

Toplamda 85 sanatçının Mardin'de ağırlanacağını belirten Hadanoğlu, "Mardin özel konseri ve ve müzikli komedi tiyatrosu sergileyeceğiz. Bu iki gecede Mardin için sanat adına önemli adımlar attık. Medeniyetlerin şehri Mardin bu sayede ilk defa operete ev sahipliği yapacak. Medeniyetler şehri Mardin’de ilkleri gerçekleştirerek Mardinlilerin sanata doymasını sağlayacağız " dedi.

Mardin ilk defa bir operete ev sahipliği yapacağını kaydeden Hadanoğlu şöyle dedi:

"Üzeyir Hacıbekov'un ünlü eseri, 'Arşın Mal Alan' adlı opereti 29 Kasım Cumartesi günü sanatseverlerin beğenisine sunacağız.  Operet kültüründeki en önemli eserlerden biri olan Arşın Mal Alan opereti birçok dile çevrilerek büyük ün kazanmıştır. Dünyanın bir çok noktasında sahne almış ve 1937’de filme çevrilmiştir. Azeri Besteci Üzeyir Hacıbeyov tarafından bestelenen Hafız Guliyev tarafından sahneye konan iki perdelik operetin metin uyarlaması Şenol Tanlınlı’ya, orkestra şefliğini Burak Şatana’ya dekoru Yusuf Toker’e ere Kostüm uyarlaması Aydın Çınar’a Koro şefiliğini Mustafa Erdoğan’a, Koreografisi Deniz Çığ, Işığını Emin Saraçoğlu yapmaktadır. Eserin solistliğini iseEsin Talınlı, Emrah Sözler, Mine Kurtoğlu, Serkan Kocadere, Sim Tokyürek, Bülent Ateşoğlu, Murat Akar, Tuğba Mankal yapmaktadır."

Toplantıya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın, Mardin Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Kurtay ve Basın İlan Kurumu (BİK) Mardin Şube müdürü Adnan Günbegi

katıldı.

Editör: Haber Merkezi